Minns ni när LSK mötte Malmö FF på Skarsjövallen 2008?

Det var den 28 oktober, tio år sedan idag, som matchen mot Malmö FF som slutade 1-3 skulle spelas, den hade förskjutits en dag på grund av oväder. Planen var fortfarande blöt och full med hagel men vi fick ordning på planen tillslut. Och tur var väl det då alternativet hade varit Borås Arena som spelarna inte var särskilt sugna på, de ville självklart få sin hemmamatch. Så planen höll men spelet handlade mest om att kämpa. Malmö var ruskigt effektiva, tre mål på fem målchanser. Sammanfattningsvis gör Ljungskile en spelmässigt riktigt Bram match. LSK har ett större bollinnehav och fler avslut än Malmö och med lite bättre skärpa i avsluten hade den här matchen kunnat sluta på ett helt annat sätt.

Eftersnack med Matts Olsson GT:

Nu gäller det att lappa ihop skavankerna

David Wilson har hela hösten sagt att allt avgörs i sista matchen. Han tycks få rätt. Om det blir via ett kval mot Brommapojkarna vill han inte diskutera. – Hur skulle mina spelare tolka det? Vi har två matcher kvar,  säger han irriterat. 

1-3 mot Malmö FF sved det i det engelska hjärtat. David Wilsons gäng hade större bollinnehav än skåningarna. Skapade fler avslut och hade vassare målchanser. MFF hade i Toivonen mer spetskompetens. Han avgjorde via ett starkt förspel till Edward Oferes 1-0 och själv smälla in tvåan och trean. – Där har du skillnaden, Toivonen tjänar 100 000 kr i månaden. Mina spelare 25 000 kr… 

Svensk fotbolls Gossen Ruda slår ut med händerna där han står i kylan utanför Ljungskiles träbaracker till omklädningsrum. 

Efter snack med Kjell-Ove Andersson GT:

DUNDER MISSEN 

I bakgrunden haltade Daryl Smylie ut i svinkalla oktobermörkret på kryckor.  Men en annan Ljungskilespelare var kvällen olycksfågel. -Hur kunde jag missa öppet mål från två meter, förbannar sig Aleksandar Kitic, 25. 

Vad årets bom på Starke Arvids Arena betyder vet vi först den 9 november när allsvenskan spelas. En poäng hit och dit säger någon. När tabellen summeras är varje pinne viktig. och kanske även varje mål…?

– Tre chanser på fem minute roch hittar inte rätt en enda gång. Ofattbart, suckar Kitic.

Inte bara chanser utan – jättelägen. Vid ställningen 1-2 och med en kvart kvar. två avsnitt snuddade stolparna och de tredje strök alldeles ovanför ribban. Slitvargen från FK Kozara i Bosnien är normalt ingen målskytt men en jäkel på att springa och offra sig för laget. 

– Det skulle aldrig falla mig in att kritisera Aleksandar för missarna ikväll. Han ger alltid 110% och bara att en mittfältare är långt inne i straffområdet så många gånger är en prestation, tycker tränaren David Wilson.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail