Vilken fin dag för en underbar fotbollsfest med mycket folk och rolig fotboll

Vi kom till matchen med väldigt bra självförtroende då vi har gjort många bra matcher och fina resultat. I dagens match så hade IK Rössö allt att förlora och vi allt att vinna så frågan var vem som skulle dra det längsta stråt? 

Rössö står för minimal risktagning under matcher och slår alltid långa bollar för att sedan försöka skapa chanser på dessa. Vi vet om detta, vi måste stänga ytan bakom oss! Men det tar ca 2 min i dagens match  när just detta händer, en lång boll bakom våra mittbackar och Linn tvingas till en kanon räddning. Min fråga direkt var om vi nu skulle vakna och vara på tå efter detta? Men tyvärr så är vi tagna av situationen och all den fart och teknik vi besitter saknades idag, vi väntar på att någon skall ta tag i spelet. 

Men idag är ingen där och tar tag i saker utan vi faller in i långa bollar och kämpa, men detta är inte så vi brukar göra utan vi brukar kämpar men spelar normalt ett helt annat spel där vi har bra rörelse, snabba väggpassningar och fartfyllda anfall. Det tar ca 30 min innan vi tyvärr åker på ett baklängesmål där vi återigen är passiva, försiktiga mitt framför Linn där man måste vara obarmhärtigt tuff och rejäl. Ett bra avslut av Rössö spelaren men där skall man inte få göra ett sådant enkelt mål! 

Nu släpper några spänningar och tjejerna börjar slappna av och vi börjar spela lite mer av den fotbollen vi kan och vill spela. Vi sågar oss fram till lite chanser i slutet av halvleken där hetaste chansen är när Julia löper sig fri men avslutet tyvärr lite tamt över, där var det en grym chans att kvittera. 

Just före halvtid gör Amelia ett grymt jobb på högerkanten dribblar förbi två backar och blir kapad innanför straffområdet. Delar av publiken (alla Rössö fansen) var tysta och vi var självklart säkra på straff men domaren och assisterande väljer att  ge en hörna! Amelia skadade armbågen då hon landade konstigt efter kapningen och fick senare avbryta matchen med en resa till röntgen. Krya på dig Amelia! ????

Man frågar sig själv varför gör inte domaren det som man skall göra på plan? Förklaringen som gör allt värre från domaren var att båda drog i varandra!? 

Självklart får man ju släppa detta och fokusera på resten av matchen men 1-1 där hade varit roligare och mer spännande. 

Vi pratar ihop oss och känner att vi kom in i matchen efter målet. Nu skall vi köra på och försöka forcera för ett mål. Vi skapar lite halvchanser men får inte till sista passningen när vi sågar oss fram. Vi trycker på väldigt bra under tjugo minuter i andra halvlek, men en missad passning i djupled av oss som hamnar hos Rössö så ändras detta. Likt hela matchen sparkas det långt och vi förlorar tyvärr duellen där inbytte Sofia skarvar bollen till Emma som gör 2-0. Återigen är vi passiva och en lång tå från Emma går bollen som en lobb retligt över duktiga Linn! 

Där går luften ur oss och det momentumet vi kände dog tyvärr ut och Rössö fick ytterligare två enkla mål i slutet av matchen. 

Tankar direkt efter matchen är att vi var tyvärr lite på hälarna, kanske lite för nervösa och tagna av situationen. Linn stod för många kanon räddningar som motståndarna egentligen inte skall komma till när vi är på tårna och med tidigare matchers fokus. Sedan kunde kanske den uteblivna straffen ändra matchbilden. 

Vi för slicka såren en vecka och fortsätta kämpa på för vi alla vet att vi kan så mycket mer än dagens match. 

Nu laddar vi om mot Lödöse! ⚽️????

Vid pennan,
Joakim Jensen

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail