Viktig LSK-seger mot Rosengård!

Målskyttarna Jennifer ”Jeje” Johansson och Amelia Hallberg.

En ny viktig hemmamatch väntade för LSK när FC Rosengård gästade Skarsjövallen. Det var ett revanschsuget LSK efter förlusten mot Blåvitt senast, men även efter vårmötet mot dagens motståndare.

Första halvleken inleddes dock med att gästerna från Skåne tog ledningen, fram till 0-1, redan i den 5:e matchminuten. LSK skulle dock komma tillbaka. Amelia Hallberg var som alltid en viktig pjäs i LSK:s offensiv och kunde också tilldömts straff efter att hon stoppats bryskt. Det skulle dock komma nya straffmöjligheter senare i matchen. När det närmade sig halvtidspaus så stod det fortfarande 0-1, men det fanns fortfarande minutrar kvar innan den första halvleken var över. I den 43:e minuten kunde Amelia Hallberg, med gästernas hjälp, göra 1-1. Samme Hallberg fick två minuter senare med sig straff. En straff som lagkapten Jennifer ”Jeje” Johansson förvaltade väl, fram till 2-1! En snabb vändning, men fullt rättvist sett till att LSK tagit över fullständigt den sista kvarten innan paus.

I andra halvlek kunde Rosengård kvittera i matchminut 55. 2-2 stod sig också länge, men detta var LSK:s match. För i 82:a minuten hittade Ella Andersson Källqvist från vänsterkanten fram till Amelia Hallberg i mitten. LSK:s nummer 23 gjorde inga misstag utan satte dit 3-2! Ett mål som också skulle visa sig bli segermålet. En skön och viktig seger som gör att LSK befäster distansen till bottenlagen och knappar samtidigt in på FC Rosengård på den åttonde platsen.

⭐️ Dagens matchvärd, Offitech, utsåg Amelia Hallberg till Matchens lirare.

Tack alla som hejade fram oss på plats idag. Härnäst väntar en ny hemmamatch, nästa söndag 15/10 mot Lödöse Nygård. Väl mött.