U16 är redo för det nya året

U16 är laddade för det nya året.

I höstas meddelades att Joakim Jensen var klar som ny U16-tränare. Det blev ingen mjukstart utan laget för pojkar födda 2008 körde igång direkt och har nu fått två månader innan det nya årets träningar tar fart.

Vi stämde av med Joakim Jensen om läget i laget hittills och hur planerna ser ut framåt.

Nu har ni varit igång i drygt två månader sedan du tog över U16. Hur har den första tiden varit?
– Första tiden har varit väldigt rolig då jag fått lära känna pojkarna rejält och börjar bilda mig en uppfattning av vad dem kan och så vidare. Vi har ju ökat på träningen med ett pass till, totalt fyra i veckan, vilket gör att några killar inte känner att dem hinner med eller vill lägga den tiden på träningen så det är ju synd, men detta är behövligt för att få killarna att ta ytterligare kliv i deras utveckling. Det är väldigt roligt höra och se killarnas inställning till träningen som varit under drygt två månader. Fortsätter dem såhär så kommer detta året bli bra, tror jag.

Vad har varit fokuset under november och december?
– Det har varit mycket fokus på att bollbehandling i spel och rörelse samt en hel del om vikten av att fullt fokuserad på träningarna. Sedan så handlar ju fotboll också om att ha kul och självklart vinna, så vi har haft en hel del tävlingar där fina priser tilldelades till segrarna. Vi har även ett väldigt bra samarbete med Acrius där killarna under tre månader får hjälp med fysbiten, som är superviktig vid denna åldern (16 år).

Hur ser planeringen ut framåt för säsongen 2024?
– Vi kommer att köra på under januari med träningar fyra gånger i veckan för att i februari börja med lite träningsmatcher och en turnering i Kristinehamn. Sedan blir det mer träningsmatcher under mars och april fram till seriestart i mitten av april.

Är det några nya spelare som visat intresse för att vara med i laget?
– Vi har en ny spelare just nu som har varit hos oss ett tag och gillar det han sett på träningen – duktiga killar som verkligen vill och ett bra träningsupplägg. Sedan får vi se vad som händer framöver med intresse från andra spelare, för med våra förutsättningar här så lockar det spelare som vill något med sin fotboll.

Är det någon position eller spelartyp ni önskar få in inför säsongen?
– Tycker det ser bra ut lagmässigt men om Tomten kan komma lite senare också så skulle det gärna suttit gott med en målvakt. Tyvärr så lockade Herrestad till sig vår duktiga målvakt Hampus Hellner. Så i och med detta att vi tappade honom som sista utpost så kan ju tomten få komma med en ny målvakt.

Om du är målvakt och vill något med din fotboll så är du varmt välkommen.

Hur ser samarbetet ut för er del, mellan lagen som är äldre och yngre?
– Vi är och kommer vara väldigt hjälpsamma och flexibla mellan lagen som är både yngre och äldre. Det är viktigt för hela föreningen att samarbetet mellan årskullarna är bra och det är det verkligen i LSK.

Vi har redan några killar som fått prova på spel med årskullen äldre samt att några yngre fått prova hos oss.

Vad ser ni fram emot mest just nu?
– Att äntligen få starta upp året med goa träningar och sedan ladda för träningsmatcher men framförallt är det nära till Kristinehamnscupen, avslutar Joakim Jensen.

Vi önskar laget lycka till nu när den ”riktiga” försäsongen börjar och hoppas laget får en lyckad säsong!

Kontakt till laget:
Joakim Jensen
072-722 90 16


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail