Tuff men rolig match för Damerna

Förlust i DM 1-3.

En tuff vinter med hårt arbete och ganska kallt och blåsigt väder har präglat vinterträningen. Och de matcher vi spelat har varit mot tufft motstånd div 1-2, men även dåligt väder med snö inslag osv.

Men så hade vi ju idag DM match mot Herrestad hemma på Skarsjövallen. Har ju varit en vana att möta tufft motstånd i tufft väder. Dagens match skulle visa sig bli en tuff men rolig match, i ett helt underbart soligt väder. Tjejerna tog på sig blåstället med underställ, mössa och vantar osv, dock bara för att några minuter senare på planen börja klä av sig underställen. Ni förstår att de ca 90 personerna som sökt sig till Skarsjövallen fick ett underbart fotbollsväder! Och inte bara det utan även en hel del mål och stundtals väldigt bra spel.

Första halvlek började vi piggt och alert, ville väl visa att vi inte tänker ge oss så lätt idag. Vi vaskar fram en hörna i inledningen av matchen. Vi får inget avslut på denna hörnan, utan istället blir det en rensning från Herrestad som friställde deras forward. Ensam med Thessan gjorde hon inget misstag och underläge med 0-1 direkt. Fokus hela tiden är en viktig nyckel till att inte släppa in enkla mål som gör att vi får uppförsbacke i matcherna. Speciellt i matcher som denna när man möter lag som spelar högre upp i seriesystemet. Som sagt ingen rolig start när vi såg väldigt pigga och alerta ut.

Detta gjorde oss nog en smula försiktiga och avvaktande. Fick inte riktigt igång något ordnat spel då de flesta av tjejerna ”reagerade” istället för att ”agera”, en vanlig men ack så viktig klyscha! Men vi jobbar oss in i matchen ju längre halvleken lider.

Ser man till lägen så var det några fler för Herrestad jämfört med oss, dock så testade Frida ett långskott som målvakten räddade. Inspel till vänster från Linnea så när nådde fram till Sandra men målvakten avvärjde den. Första halvlek så kanske jag glömt något läge men det var inte många.

Vi pratade i halvlek om att vara lite tuffare i duellerna, vi vek ner oss alldeles för enkelt i duellerna under första halvlek, kanske att första baklängesmålet gjorde oss en aning försiktiga och ängsliga. Men vi var överens om att nu fortsätter vi jobba på så skall lägena komma. En annan viktig sak som vi skulle få igång var passningsspelet som saknats under första halvlek. Blev betydligt bättre under andra halvlek där vi långa stunder var det laget som förde spelet och låg på.

Tråkigt då att i mitten av andra halvlek så försöker vi bygga upp ett anfall från backlinjen, det misslyckas och en anfallare i Herrestad blev framspelad fint och fri med Thessan satt bollen i bortre hörnet. Tråkigt när vi har bra koll på matchen och motståndarna mer gick på kontringar.

Andrienne som tidigt i andra fick friläge efter hon utnyttjade sin snabbhet och bröt sig loss, dock så fick hon inte med sig bollen utan försvararna hann tillbaka. Synd där!

Efter Herrestads andra mål fick Ida ett friläge, ensam med målvakten tåade Ida bollen just utanför mål.

Ida skulle ändå få sätta ett innan matchen var slut men då hade ledningen utökats till 0-3 av ett självmål. Gott att ändå få känna på att göra mål igen tyckte Ida!

• Litet extra plus för Ida idag med sitt slit och spel idag!
  • -Även Julia på mitten gör återigen ett stort jobb!
  • Lisa i mittlåset växer för varje match!

Vi har nu spelat några matcher mot tufft motstånd (div 1-2), utan att vara utspelade under matcherna vilket ger tjejerna och mig ett gott kvitto på  att vi är en bra bit på väg. Vi orkar att springa väldigt mycket under matcherna vilket e bra! Får vi bara slipat bort de enkla misstagen och vara tuffare i duellerna direkt från matchstart så har jag en stark tro på att vi blir tuffa att möta iår.

Måste även nämna att det var grymt roligt att se så många i publiken idag!

Hälsning från oss i LSK till de skadade HAIF tjejerna, hoppas inte det är allvarligt utan att ni inom kort e tillbaka igen!