Traditionsenligt besök på Eskilscupen för U16

Eskilscupen har varit något av en GIF/LSK-tradition dit många av våra lag brukar åka. Och det är så kul att förutom coacha sitt egna lag, kunna åka på de andra matcherna och heja! Alla lag bor på samma skola så ungdomarna träffas på kvällarna, spelar spontanfotboll och ”hänger”. Det blir en riktigt trevlig klubbatmosfär. Så nu när vi som 16-åringar ”växer ur” Eskilscupen hoppas vi att många andra ungdomslag i GIF/LSK fortsätter med traditionen att åka till denna cup!

I år var det tredje gången som vi från U16-laget deltog i Eskilscupen. I år hade vi lite otur i gruppspelet i kombination med att vi inte presterade 100% vilket gjorde att vi hamnade i kval till C-/D-slutspel. Väl i det kvalet mötte vi ett lag som gjorde sitt bästa att genomföra en totalt spelförstörande match och så hamnade vi i D-slutspel. Luften gick lite ur truppen där men när vi stod inför söndagens slutspelsmatcher så tog vi oss samman och vann alla matcher övertygande och därmed D-slutspelet.

Nu ser vi fram emot en mycket intressant höst, närmast är ett matchläger för fyra av våra spelare med Bohusläns distriktslag, samt 4 tuffa bortamatcher inom 8 dagar. Bland annat Elfsborg och Norrby, samt Eskilscupens A-vinnare, Lidköpings FK. Och senare i höst ett kval till U17 Division 1, 2024.

Vid pennan,
Gustav Johansson

Fler bilder:

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail