Tight derby, men inga poäng

Lukas Lindholm Corner var nära att kvittera i slutet. FOTO: P. Stenbaek.

Fredagkväll och publikfest väntade när LSK gästade Rimnersvallen för att ställas mot Oddevold.

Första halvleken var ingen tempohög fotboll. Hemmalaget var de som lyckades skapa chanserna, men många gånger hade LSK kontroll i defensiven. LSK hade som plan att hålla igen första kvarten. Det lyckades nästan. För i den 14:e minuten studsade bollen rätt efter ett inlägg och en friställd hemmaspelare kunde raka in 1-0. LSK fick därefter chansen att ha mer boll, men hade svårt att komma någonstans. Mot slutet av halvleken tog Oddevold över spelet mer, men några fler mål blev det inte i den inledande halvleken.

Andra halvleken inleds med ett LSK som kommer in med förnyad energi och gör det bra. Dock har man svårt att komma igenom försvarslinjen i hemmalaget. Matchen blir väldigt låst och chanserna lyser med sin frånvaro. Det är först med dryga kvarten kvar som LSK får en riktigt bra chans. JT Kamara dribblar sig igenom och skjuter ett vänsterskott som sånär går in vid bortre stolpen, men istället går utanför. LSK försöker nå en kvittering och med fem minuter kvar av ordinarie matchtid så är det nära i straffområdet två gånger om, men avsluten täcks av hemmaförsvaret. På övertid så kommer så målet när Kamara slår ett inlägg som letar sig in vid bortre stolpen. Dessvärre vinkar assisterande domaren för offside och kvitteringen uteblir. Därmed slutar matchen 1-0.

Tack alla som hejade fram oss på plats idag! Härnäst väntar en viktig hemmamatch på Skarsjövallen när Eskilsminne gästar oss, nästa lördag 30/9. Dessförinnan det väntar bortamatch i DM mot Stenungsunds IF på tisdag. Väl mött.