Svängig målrik match, men inga poäng

Ella Andersson Källqvist gjorde LSK:s ledningsmål i första halvlek, men därefter vände Onsala igen. Arkivfoto: P. Stenbaek.

LSK begav sig söderut för seriespelets första bortamatch, när man ställdes mot Onsala BK.

Det blev en chockstart för LSK! Hemmalaget tog ledningen två gånger om och då hade vi bara spelat 6 minuter. Trots underläge med 2-0 för LSK så hade man långt ifrån gett upp. I 18 minuten kunde Sandra Bagger skicka in reduceringen. Det följdes senare upp av en kvittering av Louise Samuelsson, fram till 2-2. Det var inte slut på målandet för LSK:s del. Ella Andersson Källqvist satte dit 2-3 – och LSK hade vänt på steken. Onsala skulle sedan lyckas kvittera innan paus.

I andra halvlek kunde Onsala återigen ta ledningen, fram till 4-3. LSK var återigen på jakt efter en kvittering och roterade för att få ny energi och chans till forcering. Dessvärre kunde Onsala istället göra två snabba mål och matchen var punkterad. Det slutade inte där, för hemmalaget kunde även sätta dit 7-3, vilket alltså blev slutresultatet.

En tung förlust där LSK gjorde en stark insats för att komma ikapp, men som inte räckte hela vägen. Härnäst väntar hemmamatch mot Eskilsminne nästa lördag. Väl mött.