Surt i Stenungsund

En ny viktig match och efter en blöt uppladdning så skulle nu så lagen äntligen få spela fotboll.

Första halvlek börjar dock på sämsta tänkbara sätt. Österlen kan sätta ledningsmålet direkt och några minuter senare kunde skåningarna även sätta 0-2. Det var som att LSK inte hade förstått att matchen startat den första kvarten. Efterhand så växte LSK in i matchen men utan att få till något jätteläge. En reducering skulle ändå komma. Fredrik Martinsson kom på högerkanten och hittade Viktor Adebahr i mitten som placerade in 1-2, strax innan halvtidspaus.

LSK rycker upp sig rejält i andra halvleken. Med inbytte ”Medi” Dresevic får LSK tyngd i anfallen och lyckas skapa ett par riktigt bra chanser. Varje anfall känns farligt och är det inte LSK som skapar det så är det Österlen som räddas med flyt med bollstudsen. LSK ligger på mot slutet och det är riktigt nära när Ken Akamatsu från nära håll försöker trycka in bollen efter en soloräd, men målvakten räddar. Kvitteringen verkar inte vilja gå in för flera heta chanser skapas men bollen studsar inte LSK:s väg. Det innebar att ställningen stod sig och LSK förlorade därmed med 1-2.

Härnäst väntar bortamatch, denna gång när LSK gästar Torns IF nästa på lördag 9/10. Väl mött.