Storseger i derbyt!

Segerglädje efter derbyt. FOTO. J. Hallberg.

LSK har fått en kanonstart på höstsäsongen med tre raka segrar, men på idag väntade tuffa Trollhättans FK i ett hett derby. Det var upplagt för en tuff och jämn match på en regntung Skarsjövallen.

Första halvleken inleddes på bästa sätt. Redan i fjärde minuten visar Julia Jonasson att släkten en värst. Skyttedrottningen snappar upp en retur och sätter dit 1-0 till LSK! Med kvarten spelad utökar Amelia Hallberg till 2-0. Jonasson spelar fram Hallberg som lurar upp målvakten på läktaren innan hon lägger in bollen i tom bur! Innan paus kommer också 3-0 efter en hörna från Ida Wallenius där Alice Jensen är närmaste LSK-spelare iblandad, men officiellt räknas det som ett självmål. 3-0 i paus och det skulle komma mer.

I andra halvlek är matchen redan punkterad, men målskyttet var inte avslutad. Med kvarten kvar utökar nämligen Julia Jonasson till 4-0 genom en läcker vänsterlobb över målvakten! Därmed leder hon fortsatt skytteligan – nu med 17 mål på 16 matcher! 4-0 blir även slutresultatet inför 141 personer i hemmapubliken.

Härnäst väntar ett spännande toppderby borta mot IK Rössö nästa söndag. Väl mött.