Smärtsam poäng i Ytterby

Damjuniorerna fortsätter att kämpa på i seriespelet, med fortsatt utveckling och framåtanda. I helgen väntade en tuff match på bortaplan mot Kungälvslaget Ytterby.

Årets tuffaste match avklarad med inte bara ett enda  blåmärke på våra tappra tjejer. Ytterby är det spelmässigt bästa laget i serien. Men de spelar också en tuff Göteborgsfotboll som vi inte riktigt är vana vid, något äldre medelålder dessutom. Vi står dock upp bra direkt från start och lite frustration börjar märkas från motståndarna både på plan och bänk. Ytterby går tufft in i kropp över hela plan men hamnar lite på efterkälken ibland. När domaren inte blåser för en enda sen tackling, är det fritt fram och våra tjejer flyger som vantar både på och utanför plan. Alina vrider till knäet i en tackling och får bäras av plan. Hoppas, hoppas, hoppas att det inte är korsbandet igen!! Felicia får några minuter senare ett knä i låret och ”bårbärarna” får rycka ut på nytt. Jag meddelar domaren då, att börjar han inte stävja detta överväger vi att lämna plan. Får bara ett spydigt svar tillbaka om att det inte är någon massageföreställning…

När så Amelia åker på en flygtur sekunden efter att bollen spelats därifrån brister det och undertecknad får se resten av matchen från läktaren. ???? Man kan aldrig vara stolt över en utvisning (första någonsin) men jag måste stå upp för tjejerna, annars har vi inga kvar till slutet av matchen (eller säsongen). Chocken att få tränaren utvisad var kanske precis vad tjejerna behövde, för bara minuten senare spelas Saga fri och – precis enligt tidigare instruktioner – placerar bollen med en distinkt bredsida i bortre. 1-0 och 30 nervösa minuter kvar. Ytterby forcerar mer och mer och närmar sig målet. Ingen farlig målchans dock. Med fem minuter kvar drar Ytterby till en fin hörna som seglar mot bortre stolpen. Med en lågt liggande sol i ögonen missar Alma rensningen och den hamnar i egen bur. 1-1. Tråkigt avslut men en bra slagen hörna. Upp med hakan, den är väldigt svår att få iväg och hade gått i mål oavsett.