Sent avgörande gav första segern för LSK i damettan

Emilia Löfström (här tvåa från höger) avgjorde lördagens match till LSK:s favör. Arkivfoto: P. Stenbaek

I en svängig match där LSK var det bättre laget lyckades man till slut bärga segern i matchens slutminuter. Matchavgörandet kom på hörna i minut 90 och nickades in av Emilia Löfström.

LSK rivstartade matchen med hög press som gav utdelning direkt när Tilda Magnusson Tell ur snäv vinkel sköt in 1-0. Samma Tell utökade kvarten senare LSK:s ledning helt rättvist till 2-0. Onsala, som dittills varit anonyma, reducerade strax därpå när LSK inte lyckades få bort ett inkast ur eget straffområde. Ytterligare strul i försvaret gjorde att Onsala kunde kvittera fem minuter senare och man gick till halvtidsvila i oavgjort läge.

Andra halvlek inleddes piggt av LSK, men ännu en trasslig situation i försvaret gjorde att Onsala kunde ta ledningen i mitten av densamma. LSK skulle dock resa sig, med pigga inhopp av bland andra Lisa Henriksson och Annie Andersson. I 88:e minuten nådde en genomskärande passning Amelia Hallberg till höger i straffområdet. Hallberg gjorde inget misstag utan rullade in kvitteringsmålet till 3-3. LSK skapade en mängd hörnor under halvleken och genom Lova Fredgrens fina tillslag blev de ofta till farligheter. I matchens sista minut så nådde en hörna Emilia Löfström på bortre stolpen, som bara kunde knoppa in bollen och segermålet till 4-3 var ett faktum.

Nästa match är söndag 5 maj klockan 13.00 då en resa till Helsingborg och match mot Eskilsminne står på schemat.