Seger mot Onsala!

Ida Stolt Hermansson gjorde två av LSK:s mål i lördagssegern mot Onsala. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Äntligen var det dags för omstarten av Division 1 Södra när LSK tog emot Onsala.

Onsala vann som bekant vårmötet övertygande med 7-3 på Rydets IP. Det var därför ett revanschsuget och laddat LSK som sprang ut på gröna fina Skarsjövallen. De grönvita lirarna kunde också celebrera ledningsmålet efter en dryg kvarts spel. Jennifer ”Jeje” Johansson satte LSK i förarsätet genom att göra 1-0. Även 2-0 skulle komma innan halvtidsvilan, denna gång genom Ida Stolt Hermansson. Dessvärre lyckades gästerna från Halland reducera till 2-1, innan båda lagen gick till halvtidsvila.

I andra halvlek kunde LSK utöka ledningen till 3-1 – återigen genom Ida Stolt Hermansson. Onsala försöker gå för en reducering, men LSK är för dagen oerhört solida och bjuder inte på något nätrassel för Onsala. Istället kan inbytte Ella Andersson Källqvist sätta dit 4-1 i slutminutrarna. Det blir också spiken i kistan och de grönvita kan jubla åt en bra start på höstsäsongen och seger med 4-1!

Tack till alla som hejade fram oss på plats! Härnäst väntar bortamatch mot IFK Värnamo nästa söndag. Väl mött.

Amanda Rees Fager (LSK) och Ellinor Jonsson (Onsala) blev utsedda till matchens lirare i vardera lagen – i samarbete med Estrella.

ℹ️ Matchfakta 


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail