Seger i årets sista tävlingsmatch!

Sista gången detta underbara 2019 färdades vi till ett regnfritt Bengtsfors. Vi rullade in på den fina anläggningen Långevi med stor buss..! Ja ni hörde rätt för tjejerna fick känna på hur det kommer se ut om man spelar högre upp i seriesystemet. Kanske inte i tvåan då det är samma avstånd som i årets serie men om några år om tjejerna fortsätter och kliva i seriesystemet. Det blev en rolig resa för alla inblandade, spelare och ledare samt några familjemedlemmar som kunde boka plats i bussen. Extra roligt efter att ha vunnit serien vilket vi säkrade innan, men även att avsluta på ett bra sätt med seger som gjorde resan magisk.

Första halvlek:
Som ni förstår av uppställningen så spelade vi denna matchen med ett nytt spelsystem, ett så kallat 3-5-2 system. Det var nytt för tjejerna men löste detta väldigt bra under matchen. Vi ägde boll väldigt mycket under större delen av första halvlek. En bra rörelse på tjejerna gjorde att vi vi skapade många bra lägen och det första fick Linnea när Jennifer serverade en fin passning som friställde Linnea. En bra mottagning vid straffpunkten men tyvärr så räddades skottet av en för dagen bra målvakt i Bengtsfors. Vi trummade på och skapade ett antal hörnor som blev farliga och skapade lite oreda hos motståndarna. Anni och Jennifer passade varandra och ett fint inspel till Alina som vände och sköt i stolpen, nära där att 1-0 kom. Efter 17 minuter skulle första målet komma, när vi genom fint passningspel flyttade bollen från vänsterkanten och Anni. Till mitten via Jennifer som såg Ida ta fart till höger, Jeje satte passningen snyggt till Ida som med en kanon touch mot kortlinjen tittade upp och såg Alice fri i mitten. En hård vältajmad passning som Alice hade lagt i mål om inte en hårt tillbakajagande försvarare fått ett ben på bollen och gjorde självmål.

Vi hade några andra fina nästan lägen bl.a när Alice skarvade in ett skott, blev avblåsta för offside lite tveksamt men det är svårt att veta för en ensam domare. En domare som skötte sig väldigt bra!

Mål nummer två skulle komma efter en hörna där vi kör en variant som gör att bollen hamnar hos Jennifer som skjuter. Den blockas av en försvarare och hamnar hos en felvänd Linnea som snabbt vänder om och lägger in 2-0. Linnea visar återigen att får hon lägen så är hon farlig!

En summering av första halvlek där vi skapade mycket och hade stundtals en väldigt bra rörelse och variation i spelet. Väldigt svårt för våra motståndare att komma till lägen där Maja-Lisa-Sara var svåra att ta sig förbi. En sak som tjejerna själva tyckte i halvlek, var att vi slarvade lite för ofta i passningsspelet då bollen bytte lag för mycket för att våra tjejer skulle vara helt nöjda. Men på det stora hela en bra första halvlek!

Andra halvlek:
Gjorde några byten direkt inför andra samt några minuter in i halvleken. Allt för att alla skulle vara med och spela mycket denna sista tävlingsmatch. In kom alltså alla avbytare som visade sig från sina bästa sidor och skapade mycket genom stort bollinnehav och fin rörelse hela tiden. Första läget fick Alice J när Maja spelade en fin passning i djupled som friställde Alice. Skottet strax innanför straffområdet blockades en försvarare. Wilma och Alva kom in med mycket fin fart, rörelse och högt tempo på passningarna som återigen gjorde det väldigt svårt för våra motståndare att få tag i bollen och skapa lägen framåt. Våra andra inbytta skulle få fina lägen under resterande halvlek. En pigg Lina på vänsterkanten skulle få några bra lägen, den bästa fick hon när blev frispelad och en touch framåt till vänster inne i straffområdet avlossade ett fint skott som målvakten tippade till en resultatlös hörna. I den 53:e minuten fick återigen en hörna till vänster. En kort variant som till slut blev ett inlägg av Ida där Sara dök upp snyggt på bortre stolpen och satte 3-0.

Inbytte Saga visade sedan prov på sin styrka och snabbhet då hon skulle få ett riktigt bra läge efter en passning i djupled av Wilma. Saga flög förbi backen i Bengtsfors och fri med målvakten gick skottet rakt på, returen kom lite åt sidan och Saga fick en andra chans men tyvärr en bredsida just utanför mål. Där visade Saga prov på vilken speed hon besitter!

Det är en fröjd att se inhopparna komma in med så mycket energi! Andrienne på högerkanten skulle även hon få sina lägen och den bästa kom i slutet av matchen. Kommer inte ihåg vem som la fram denna fina passningen till en snabb Andrienne, passningen ställde hela Bengtsfors försvaret. Andrienne lite till höger om målet fick ett gyllene läge att sätta årets andra mål. Men tyvärr så gick skottet just utanför stolproten.