”Föräldrarna kommer ju inte ha en chans” – Säsongsavslutning flickor 07/08

Oktoberkväll och regnet står tungt på Skarsjövallen. Det är avslutning och vi tränare har uppmanat föräldrarna till våra tjejer att komma för att mäta krafterna med laget.

Vi tränare är lite skeptiska på grund av vädret, vi kanske inte får så högt deltagande ikväll och tjejerna kanske inte får en sådan häftig föräldrar kamp som vi hoppats på. Som tur var hade vi fel! När hela skaran är samlad räknar vi till 17 tjejer och 14 föräldrar. Med andra ord långt över förväntan!

Vi förklarar att kvällen är uppdelade i 5 moment där föräldrar och deras döttrar ska få mäta krafterna mot varandra. Spänningen går nästan att ta på – hur ska detta sluta? Ska föräldrarna med deras storlek och långa livserfarenhet kunna besegra sina döttrar som tränar fotboll 2 gånger i veckan och spelar match en gång i veckan? Tjejerna vet i alla fall hur det kommer sluta, det gjorde dem klart för oss, på träningen innan; ”föräldrarna kommer ju inte ha en chans”!

Första momentet handlar om teknik. En stafett där deltagarna ska föra en boll i en slalombana en viss strecka och sedan avsluta med en rush tillbaka för att lämna över bollen till nästa deltagare. Enkel match för tjejerna som snällt ställer sig på led och applåderar sina föräldrar efter en solklar seger. 1-0 till tjejerna!

Andra momentet utförs i en spelövning som körts flitigt under säsongen. Spel 2 mot 2. Tjejerna på ena sidan och föräldrarna på andra sidan med två förväntansfulla tränare i varsitt mål. För er som tror att föräldrarna håller tillbaka i en sådan övning och låter sina döttrar få vinna så kan jag säga att ni tror fel! Fullt ös från både döttrar och föräldrar! Grenen går ut på att man möts 2 mot 2 tills bollen är i mål eller ”död”(utanför linjen alternativt blockerad av målvakt). Vi får vänta länge på första målet och efter många bra chanser åt båda håll så får en av tjejerna till en bra träff som sitter fint vid bortre stolpen. Även ett 2a mål dundras in av tjejerna innan momentet är över och tjejerna kan njuta av sin 2-0 ledning i kampen!

Moment tre är ännu en teknikövning även om det krävs en del kondition också. Den klassiska ”idioten” står på schemat! Tre koner är utlagda för vardera lag varje deltagare ska nå varje kona, för att ta sig till nästa kona måste man tillbaka till starten och vända. Låter simpelt men vi tränare gillar att lägga in saker i övningar för att det ska bli lite roligare så även i detta moment. Vi slänger in att man måste slå en volley vid varje kona, på en boll som kastas till deltagarna av tränarna. Det gäller att slå den fint tillbaka till tränaren så inte bollen far i väg, då det tar tid för tränaren att hämta bollen igen. Efter mycket slit, hög puls och över förväntan fina bollträffar så står äntligen föräldrarna som vinnare i en av grenarna! 2-1 till tjejerna inför fjärde momentet!

Moment fyra; STRAFFAR! Äntligen! Och för att göra det så orättvist som möjligt så får föräldrarna stå i mål och tjejerna skjuta! Föräldrarna får poäng om dom räddar och tjejerna om dom gör mål, inga konstigheter. Mycket skratt och förvånade miner från föräldrarna som får ta emot skott som är mycket hårdare än dem räknat med. Till slut så har vi en andra seger för föräldrarna vilket gör resultatet 2-2 och en olidlig spänning inför sista grenen!

Moment fem; vi har sparat det bästa till sist! Nu blir det MATCH! Och för att det inte ska bli så rörigt så slänger vi in alla på planen samtidigt! Vem vill vara avbytare en sådan här kväll? Och åter igen för er som tror att föräldrarna håller tillbaka… Ni tror fel igen. Föräldrarna börjar med en högoffensiv där chanserna radar upp sig, men skotten hamnar inte där föräldrarna vill dom ska hamna, något som våra tjejer är rätt vana vid från matcher under säsongen. Vi har ett bra försvar som stressar bort motståndarnas chanser. När tjejerna har bollen då? Hur ser det ut då? Jo som under större delen av säsongen igen, snabba spelvändningar och krigarinsatser som gör att bollen kommer mot mål! Det är också den krigarinställningen som till slut avgör, ett välplacerat skott från en grötig situation fastställer slutresultatet 1-0 till tjejerna…

Vi summerar ihop en riktigt lyckad kväll med många skratt! Vi tränare klappar varandra på axeln och känner att det inte finns något annat lag vi hellre hade tränat!

Vi hoppas självklart att tjejernas föräldrar är revanschsugna nästa avslutning!

//Tränarna F07/08

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail