Revanschlusta hos tränarna

Två viktiga matcher spelades för LSK:s båda seniorlag i helgen som gick. Det gick som ni vet sådär. Två tunga torskar halades ombord, och den fångsten kan vi klara oss utan. Det är därför konstatera att vi, sett med gröna ögon, har upplevt roligare helger.

Joakim Jensen

Viktiga poäng försvann åt annat håll, och nu blev avståndet till tabelltopparna lite större, och uppförsbacken blev lite brantare. Motgångarna till trots, solen gick upp över byn igen.

Men; om man vill kalla sig krigare, om man har lite stolthet i sig, och man man har hajat vad ett LSK-DNA är, ja då finns det inga alternativ förutom att snabbt resa sig och börja förbereda sig på kommande match, och gärna växla in på vinnarspåret igen.

Erik Lund

Till lördag är det dags igen. Damerna tar bussen till Närke och där blir det match mot IFK Hallsberg, medan herrarna gästas av en av svenska fotbolls största klassiker Åtvidabergs FF.

Därför får bli en ny färd upp till Skarsjövallen för ett kort snack med Jocke Jensen och Erik Lund. Det framgår direkt att förlusterna är något som skaver. Irritationen lyser genom rätt så ordentligt i snacket med de båda tränarna. Inga poker-face i den här konstellationen.

Så gentlemen; har det varit dagar av gråt och tandagnisslan, eller är det som en spelare i damerna sa efter matchen senast: ”Bara skit”?
Jensen: – Första två dagarna efter förlusten var det surt. Jag tycker fortfarande att det var ”en skitförlust” vi åkte på.
Lund: – Vi har givetvis snackat genom senaste matchen, precis som alla andra matcher. Det finns ingen i den här gruppen som är nöjd med vad vi presterade mot IFK Malmö. Jag tycker att när jag tänker på matchen med lite tidsmässigt avstånd, så är det en match från vår sida där vi bör få med oss en poäng minst.

Kort analys om senaste matchen från er båda? Vad avgjorde till motståndarnas fördel?
Jensen: – Ett misstag från vår sida avgjorde matchen om man får vara kort. Nu missade vi även en straff i matchen, och det gjorde inte matchen direkt enklare för oss.
Lund: – Vi mötte en motståndare som tog tillvara på sina chanser betydligt bättre än vad vi gjorde. Det är det snabba svaret.

Har ni känt en press att ni inledningsvis på höstsäsongen måste rada upp ett pärlband av segrar eller hur känner ni det?
Jensen: – Nej. Vi känner ingen sådan press och vi ledare lägger heller ingen sådan stress på spelarna i matcherna. För oss ledare gäller det i stället att försöka få tjejerna att komma så nära sitt max i prestationerna på planen. Tyvärr har vi också råkat ut för dippar, som nu i lördags.
Lund: – Inte alls. Vi jobbar vidare för att bli bättre som lag vecka efter vecka. Det är det vi jobbar efter.

Okay. Torska kan alla lag göra. Men en (av många saker som visar kvalité/karaktär) i en grupp är hur man kommer tillbaka i nästa match? Så vad kan vi vänta oss i helgen? Inga jäkla mjukisbrallor nu, och att alla spelare verkligen har tömt tanken efter 90 minuters spel?
Jensen: – Vi måste, helt klart, upp i nivå mot Hallsberg. Vi måste också ta tillvara på de tillfällen vi får i matcherna att sätta våra chanser.
Lund: – Vi har snackat om hur vi skall agera där ute på planen. Vi skall vara bättre över hela banan. Vi skall ta tillvara på de offensiva chanserna bättre, och snackat löpvägar. Bland mycket annat.

Läget i respektive lag?
Jensen: – Revanschlusta.
Lund: – Revansch.
Bland korta svar och mörka blickar.

Avslutningsvis, önskar vi LSK ett nytt bra snack i pausen… och en jäkla massa kutande efter bollen och några smällar över smalbenen – det får ni på köpet!

Er trogne javalapare och tangentriddare,
Anders ”Melker” Antonsson


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail