Pricken över I:et!

Matchen mot Munkedals IF kunde inte startat bättre än såhär! En go lördag med sensommarsol mötte oss när vi anlände till Munkedals IP, dock lite vind som gjorde det lite kyligare mot den tidigare goa värmen när man stod i lä.
Dagens uppgift var att bygga vidare på vårt spel, där vi vill ha en bra rörelse med fart på bollen direkt när domaren blåser igång spelet. Vi hade ju möjlighet att bärga seriesegern här idag!
Första halvlek:
Matchen hann knappt börja innan bollen var i nätmaskorna. Vi skulle vara med i matchen direkt när domaren blåste igång och det var vi verkligen. Avspark till Sara som spelar bollen vidare och efter några passningar hamnar bollen hos Matilda som serverar Alice Jensen som med en fin vänster bredsida sätter 1-0 efter endast ”37 sekunder”!! Snacka om rivstart och Alice J fina spel och avslut fortsätter efter sist match då Alice gjorde 6 mål senast. Vi äger bollen större delen av halvleken och inom första 10 min kommer vi till bra lägen där bl.a Sandra har två bra frilägen som Munkedals målvakt räddar. En målvakt som för dagen gjorde det väldigt bra för Munkedal, för vi hade många fler lägen än de vi gjorde mål på idag. När Alice J fick bollen av Sandra snett bakåt vid straffpunkten, Alice sköt hårt mot krysset men målvakten gjorde en superräddning.
Efter 17 minuter fick vi återigen en hörna från höger som Anni ger till Sandra som driver mot mål och skjuter, bollen dimper ner hos Matilda som skjuter mot mål och i mål, dock styr Alice bollen förbi målvakten med låret så hon får målet (2-0) enligt domaren. Vi fortsätter att göra det vi är bra på, vinna tillbaka bollen och försöka bygga nya anfall för att såga oss igenom. Alina, Matilda, Jennifer, Lina är väldigt rörliga och spelsugna för dagen vilket är en fröjd att se.
Efter ca 30 min får vi en hörna som Anni passar Sandra som återigen driver in och spelar snett bakåt till Jennifer som skjuter, Jennifer det var inte ditt hårdaste skott men med mycket trafik i vägen så gick det rakt i mål 3-0 ⚽️! Paus…
Vi går till halvlek med en ledning 3-0, kollar lite med tjejerna hur det känns på plan och de hade en go känsla men att vi slarvade lite med passningar och tempot med bollen. Det är ju viktigt att vi har koll på vad vi gjort bra och mindre bra, för det var mycket som var kanon i första. Men just det att tjejerna pratar igenom vad vi kan göra bättre e kul att lyssna till. För att sedan komma med vår syn från sidan som kan ge lite tips osv. Snacket var bra och vi skulle inte slå av på takten för senast mot MIF så blev det 0-1 i andra halvlek.
Andra halvlek:
Första minuterna i andra var det lite slarvigt spel men efter en stund hittade vi rätt igen. En boll i djupet på Sandra som återigen har tuff bevakning på sig. Sandra tar sig förbi sin febrilt jagande motståndare, dock så får den tjejen hjälp av 2 st andra. Allt detta gjorde att det öppnade sig för Lina som får en perfekt passning snett tillbaka av Sandra, Linas skott sitter otagbart i bortre krysset. Vilken framspelning av Sandra och väldigt snyggt mål av Lina 4-0.. ojoj! Fem minuter senare får Jennifer bollen utanför straffområdet, ser Alice J till vänster och passar henne snyggt. Alice tar emot och bredsidade in sitt 3 mål för dagen 5-0.
Efter detta gör vi många byten så alla får mycket speltid. Vårt tempo hade sjunkit lite så det var gott med lite ny energi och det kom verkligen in hungriga tjejer! I minut 66 vinner Sandra en duell vid halva planen, får vända upp och ser en snabb/fri Andrienne löpa. Sätter den perfekt till Andrienne som blir ensam mot målvakten och sätter den snyggt i bortre hörnet 6-0!
Det skall bli ett mål till för dagen och det efter ett fint anfall. Linnea får bollen och skjuter, skottet blockas och Linnea spelar bollen till Anni som på att hårt skott men målvakten räddar bra. Men bollen kommer tillbaka till Anni som lyfter den snyggt över målvakten i mål 7-0!
Summering:
Vi fortsätter på den inslagna vägen där vi tränare vill att tjejerna skall ha en bra rörelse för att alla skall kunna deltaga och vilja ha bollen. Ytterbackarna Alice/Anni fyller på uppåt i banan och slår inlägg, mittbackar som är aggressiva i försvarsjobbet och vill deltaga i uppspelsfasen. Innermittfältare som vill ha boll och vinner dueller. Alla forwards som är livsfarliga när de får lite yta vittjar att det finns en hög kvalité i detta gänget. Det syns om inte annat i de olika målskyttar som hamnar i protokollet! 5st supertaggade tjejer som kommer in och visar framfötterna från bänken är grymt bra att ha. Vill även nämna Linn som agerar säkert då motståndarna fick några lägen, men även när hon med sina fötter visar på ett lugn och säkert spel. Grymma är ni tjejer!
Och så förstår ni säkert att det blev lite firande efter matchen då vi säkrade seriesegern, men det kommer via andra kanaler ????????.
Hoppas vi ses på Skarsjövallen när vi nu på lördag kl 15 tar emot tabelltvåan Ed.
– Aldrig lätt att vinna en serie, ännu svårare att vinna två på raken!