Ny stabil vinst

Nöjda spelare på bänken

Alltid lite nervöst att åka till Dalsland och spela fotboll. Man vet aldrig vad som väntar. Ofta tufft motstånd och kämpar som aldrig ger sig. Skulle det vara så idag i Frändefors också?

Nja, inte om inledningen skulle spegla matchen. Tidiga mål  på felpassningar från målvakten både en och två gånger och 2-0 till oss genom påpassligt agerande från Saga och Ida. Den senare genom en mycket fin lobb. Då stod matchuret på 3 min och hur skulle detta sluta?

Efter denna start vaknade dock Frändefors och det blev en bra kamp resten av halvleken. Vi bytte in våra pigga avbytare och sista kvarten kom Felicia igång. Först gör hon 3-0 genom fint förarbete från Saga, som bryter sig loss på sitt karaktäristiska riviga sätt. Sedan förser Felicia Liv med en fin framspelning till 4-0 genom att verkligen SLITA sig loss från en försvarare som hänger i henne. Tänk då på att hon är 14 år och möter vuxna tjejer.

Halvlek och snack om fortsatt tålamod, så kommer bollarna fortsätta rulla in. Våga ta löpningar i djupet när förvaret kommer upp och rörelse, rörelse om det blir trångt. För trångt lär det bli efterhand som Frändefors säkrar upp.

I andra orkar motståndarna mycket riktigt inte hålla upp försvaret och sjunker lågt. Vår tre-backslinje kan då parkera vid mittlinjen och övriga ägna sig åt att försöka spela sig fram till mål. Det lyckas tre gången genom mål av Felicia, Liv och slutligen Saga på straff.

Härlig laginsats men en särskild eloge idag till Lisa Henriksson född 2007 som seriedebuterar i U-laget med härlig frenesi och kämpaglöd, och assist!

Dagens tre stjärnor går till:
???? Liv Görling, två mål och många fina prestationer, såväl offensivt som defensivt.
???? Felicia Hallberg, två mål och går från klarhet till klarhet. Bara en tidsfråga innan hon gör tvillingsyrran sällskap i A-laget?
???? Maja Stawreberg , otrolig säker på en svår mittpositionen i en trebackslinje, särskilt som motståndarna hela tiden slår långt på snabba forwards.

Ny match redan på söndag. Mot nya segrar.