Målkalas i våravslutningen!

LSK stod för en urladdning hemma mot Ahlafors. Arkivfoto: P. Stenbaek.

LSK ställdes inför den sista matchen denna vårsäsong. En betydelsefull match mot nykomlingen Ahlafors IF väntade på Skarsjövallen. Kunde de grönvita knipa viktiga poäng inför sommaruppehållet?

Matchen började lovande där LSK tog tag i spelet från start. JT Kamara dribblande som vanligt och i 10:e minuten fick han läge och kunde placera in 1-0 vid bortre stolpen. 2-0 lät inte vänta på sig utan i 16:e minuten kunde Abdallah Hussain spelas fram av Murana Conteh och utöka ledningen. Ahlafors tar därefter över delvis och är tuffa att tas med i framförallt fasta situationer. Istället för en reducering är det LSK som ska göra även nästa mål. Kamara kommer in från sin högerkant och smäller dit 3-0 vid bortre stolpen. Ahlafors kommer sedan med en snabb replik, fram till halvtidsresultatet 3-1.

I andra halvlek försöker Ahlafors gå framåt, men istället kan LSK kontra. Just det händer när Aulon Bitiqi hittar fram till Kamara som placerar in sitt tredje mål för matchen, fram till 4-1. Ett uppgivet Ahlafors har inte så mycket att sätta emot och på en hörnvariant hittar Kamara fram till Mattias Bahno, som krutar in 5-1! Matchen blir därefter rätt avslagen och LSK får bolla runt medan Ahlafors sticker upp ett par gånger. LSK gör också en hel del byten och nya friska ben kommer in. I slutskedet kommer ett fint LSK-anfall på högerkanten där bollen går från Kamara till inbytte Oliver Fay, som fintar ner en motståndare innan han serverar Marwin Leidewall som gör 6-1! En fantastisk kväll på Skarsjövallen där LSK är effektiva och gör flera fina mål, fram till slutresultatet 6-1.

Tack alla som kom till Skarsjövallen och stöttade oss idag! Härnäst väntar lite uppehåll innan det är dags för bortamatch mot Torn i slutet av juli. Väl mött under höstsäsongen.