Lund var vassast på Skarsjövallen

Aulon Bitiqi låg bakom mycket i LSK:s offensiv, men några mål blev det tyvärr inte. FOTO: P. Stenbaek.

Starka topplaget Lunds BK gästade Skarsjövallen denna söndag. En tuff match på förhand – inte minst om man minst tillbaka till vårmötets storförlust (4-0). Kunde LSK ta revansch i detta höstmöte?

Första halvleken inleddes på värsta tänkbara sätt. Lund kom loss i djupet direkt och satte 0-1, utan chans för Sims i målet. Efter den tuffa inledningen så växte LSK in mer i matchen och spelade bra. Inte minst slet och rev Aulon Bitiqi där framme. Just Bitiqi var nära ett par gånger, inte minst via ett stolpskott. Istället för en kvittering kom istället 0-2, precis innan halvtidsvilan, när Lund utökade på straff.

I andra halvleken försökte LSK gå framåt för att hitta tillbaka in i matchen. Det visade sig inte vara lätt. Visserligen skapade hemmalaget ett par halvchanser, men inget som riktigt brände till. Aulon Bitiqi var den som försökte, men han lyckades inte hela vägen. I slutskedet så fick Sabarr Janneh två varningar på kort tid och LSK fick därmed spela med en spelare mindre. Ett överläge som Lund utnyttjade direkt och utökade till 0-3. Ett resultat som också blev slutresultatet.
Lund visade att man var stabilare, effektivare och hade det där självförtroendet som LSK saknar just nu. Själva resultatet var i överkant sett till matchbilden där LSK helt klart var med även om målen uteblev.

Tack alla som hejade fram oss på plats idag! Härnäst väntar ny hemmamatch nästa lördag mot BK Olympic. Då hoppas vi att många sluter upp och hejar fram oss på plats i den viktiga matchen. Väl mött.