LSK vidare i DM

Oliver Fay i kamp med en Grohed-spelare. FOTO: P. Stenbaek.

Derby av högsta slag väntade Herrlaget denna tisdagskväll när Groheds IF gästade Skarsjövallen, för DM-kvartsfinal.

LSK fick en kanonstart i solskenet på Skarsjövallen. Oliver Fay satte dit 1-0 och Jared Odenbeck utökade med ett skott utifrån, fram till 2-0. När det hade gått fem minuter hade LSK lyckats med två mål och ett stolpskott. LSK fortsatte att skapa chanser och ett hemmamål låg i luften. Grohed stack även upp och fick testa Sebastian Ekholm i LSK-buren. Det stannade vid 2-0 när lagen gick till halvtidsvila.

I andra halvlek får Ekholm göra ett par viktiga räddningar när Grohed skapar fina chanser. LSK utökar sedan när Marwin Leidewall gör 3-0. Inbytte JT Kamara serverar Leidewall som gör 4-0. Därefter tröstmålar Grohed, fram till 4-1. Leidewall gör sedan sitt tredje mål för kvällen – återigen efter framspelning från Kamara. Fay, som gjorde första målet, fastställer slutresultatet till 6-1 från straffpunkten.

Härnäst väntar en viktig match borta mot Olympic på lördag. Väl mött.