LSK tar emot Malmö FF under lördagen

På lördag väntar en utmanande uppgift för LSK. Malmö FF gästar oss på Skarsjövallen. Det blir något att bita i!

Malmö FF är visserligen nykomlingar i Division 1, men det har inte stoppat dem. 18 raka segrar på lika många matcher och dessutom en målskillnad på 85-13 visar på att detta är en serieledare som är något utöver det vanliga. Att se upp för i de himmelsblåas offensiv är Rebecka Holm (15 mål), Sarah Mellouk (13 mål) och Malin Gunnarsson (11 mål), som samtliga har meriter från Damallsvenskan.

Inför 493 personer på Malmö Stadion 13:e maj så stod LSK för en stark insats mot MFF. LSK tog ledningen genom Alice Jensen på straff. MFF kom tillbaka med tre snabba mål precis innan paus och utökade sedan i andra halvlek. Matchen var däremot inte slut, för genom två sena mål för LSK genom Amelia Hallberg och Jennifer Johansson, blev det ett rafflande slut. Resultatet stod sig dock och det blev alltså 4-3 till hemmalaget. Det innebar visserligen förlust, men noterbart är att LSK är enda laget som gjort tre mål på Malmö FF i en match.

För LSK:s del blir det visserligen en tuff utmaning mot serieledarna, men den starka prestationen i vårmötet samt att laget kommer till matchen med två raka segrar inger hopp. Senast tog LSK en viktig seger borta mot Halmstad (0-1) och dessförinnan besegrades ÖIS hemma på ett övertygande sätt (5-1). Om LSK fortsätter att ha en stark defensiv så finns alla chanser i världen att göra en ny fin insats mot Malmö FF på Skarsjövallen, på lördag.