LSK siktar uppåt efter en ny seger

Julia Jonasson gav LSK ledningen i dagens match. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Med en del spelare frånvarande till dagens match var frågan om LSK kunde mäkta med att ta en ny trepoängare när laget gästade IFK Hallsberg.

Matchen hann inte gå många minuter innan Julia Jonasson kunde göra sitt sjunde seriemål, framspelad av Amelia Hallberg. I 21:e minuten kunde Lova Fredgren även utöka till 0-2 – och det kändes som att LSK hade matchen som i en liten ask. Innan halvleken var slut kunde även 14-åriga Ella Andersson Källqvist utöka till 0-3, framspelad av Julia Jonasson. Ella som fick göra sin tävlingsdebut i Division 1 från start idag!

De tre målen i första halvleken blev också de enda vilket betydde att LSK kunde ta en ny skön och viktig seger, vilket gör att man i högsta grad är med i toppracet!

Roligt att många kämpar på och kliver fram när en hel del spelare är borta. Extra roligt att 14-åriga Ella Andersson Källqvist och 16-åriga Emma Ringmark var med i dagens matchtrupp – det lovar gott för framtiden!

Nu väntar match redan på onsdag när vi gästar Orust på bortaplan i DM-semifinal. Väl mött.