LSK knep en derbypinne

LSK-spelarna firar kvitteringsmålet. FOTO: P. Stenbaek.

Det var upplagt för publikfest, derby och en spännande match mot IK Oddevold. Kunde LSK lyckas vända på trenden i ett tufft derby på Skarsjövallen?

Första halvleken inleddes på ett bra sätt för LSK som tog kommandot. Chanser skapades och även ett bortdömt mål. Gästerna stack också emellan och hade i alla fall två starka chanser. Men det var LSK som skapade mest framåt, men några mål blev det inte innan halvtidsvilan.

Under halvtidsvilan avtackades Tommie Svedin för sina insatser i klubben som materialare.

I andra halvlek så tar Oddevold över och sätter tryck på LSK. De grönvita kämpar och gör allt för att freda sitt mål. Man gör det på ett bra sätt och hinner att sticka emellan med något resultatlöst anfall. Med kvarten kvar kommer ett inlägg från höger gästerna. På bortre stolpen så nickar en Oddevoldspelare in ledningsmålet, fram till 0-1. LSK ger inte upp utan försöker gå framåt för att nå en kvittering, men anfallen är oftast för tama. Så helt plötsligt på tilläggstid så dyker han upp, inbytte nummer 18 Marwin Leidewall. Först tar han emot och sedan vänder han om för att klippa till. Nätet rasslar och vi har 1-1! Matchen slutar också oavgjort 1-1.

En förlösande kvittering som betydde mycket för alla på plats, men såklart för laget som behövde medgång. Tack till alla som kom och stöttade oss under hela matchen!

Härnäst väntar två bortamatcher. Först ut är borta mot Lund nästa lördag. Väl mött.