LSK gästar den nya seriekollegan

Samuelsson är tillbaka i truppen efter BFF-uppdrag i helgen. Arkivfoto: P. Stenbaek.

LSK skulle egentligen spelat mot seriekollegan Vänersborgs FK i kommande helg, på hemmaplan. Istället väntar nu en veckomatch mot VFK – på bortaplan ikväll.

Efter sent avhopp i Elitettan så fick Rävåsen avancera vilket betydde att Vänersborgs FK fick frågan att ta platsen i Division 1 istället. Det blev ett rungande ja när frågan kom i slutet av februari. Den senaste nykomlingen i LSK:s serie har blandad kompott med resultat, med hälften segrar och hälften förluster. I DM-spelet däremot har det blivit två raka segrar i de inledande matcherna. Ikväll väntar alltså hemmamatch mot LSK – som man även möter på hemmaplan om en dryg månad (30/4) i seriespelet.

LSK kommer senast från seger mot Ytterby (3-0), men saknade ett gäng spelare. Inte blev det bättre av att Amanda Rees Fager fick utgå skadad i lördagens match. Förutom mittbacken med nummer 20 på ryggen saknas även Jennifer ”Jeje” Johansson, Mathilda Eljas Frida Emilsson och Felicia Hallberg på grund av skador. Därtill är Ida Wallenius iväg på läger med Futsallandslaget, Yrsa Sjöstrand är utomlands och Julia Ringmarks studier i Linköping stoppar även henne från spel ikväll. Däremot är Louise Samuelsson tillbaka i spel efter att ha spelat med Bohusläns distriktslag i Cup Kommunal i helgen. Även Anni Mattsson, Sara Mattsson och Linnéa Jensen är åter i spel efter att ha missat Ytterby-matchen. Med en hel del spelare borta så fylls matchtruppen på med några egna duktiga talanger i Ella Andersson Källqvist och Lisa Henriksson från U-laget.

Det närmar sig seriestart så det kommer säkert bli en fartfylld match, så kom och heja fram de grönvita på plats. Väl mött.

ℹ️ Matchinformation hittar ni HÄR
(Matchtrupp och startelvor finns här en timme innan matchstart)

Matchstart kl: 20:15, på Vänersvallen i Vänersborg.


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail