Inga poäng mot Ariana

Aulon Bitiqi gjorde båda LSK:s mål, men det räckte inte för poäng på Skarsjövallen. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Äntligen tillbaka på Skarsjövallens gräs och det historiska första mötet med Malmö-klubben Ariana FC.

Första halvlek inleddes på sämsta sätt för LSK. Efter en hörna i den fjärde minuten kunde gästernas Stefan Arnshed nicka in ledningsmålet. LSK skulle komma tillbaka relativt omgående. Efter ett fint kombinationsspel hittade ”JT” Kamara en genomskärare i djupet som Aulon Bitiqi som satte dit 1-1. I övrigt var det en rätt hafsig halvlek med en del felpass och misstag åt båda håll. Chansmässigt var det LSK som låg närmast ett andra mål. Kamara hittade först fram till Abdallah Hussain och sedan Pontus Olsson, men bägge avsluten var inte tillräckliga för att leta sig in i nät.

I andra halvlek ökar intensiteten något och LSK kontrollerar mycket av spelet. Trots det är det Ariana som återigen tar ledningen, i den 57:e minuten, genom ett inlägg som nickas in via ribban av Ahmed Awad fram till 1-2. Tio minuter senare utökar gästerna, något ologiskt, genom ett stenhårt volleyskott rätt upp i krysset genom Ahmed Awad fram till 1-3. Repliken kommer direkt från LSK:s sida. Jared Odenbeck slår ett fint inlägg från höger som Aulon Bitiqi kan skarva in, fram till 2-3. LSK försöker under slutfasen av matchen försöka få till en forcering för att nå en kvittering, men Ariana försvarar sig bra. Trots ett spelövertag lyckas inte LSK få till någon direkt vass kvitteringschans. Därmed slutar matchen 2-3.

⭐️ Dagens matchvärd Offitech utsåg de båda tvåmålsskyttarna, LSK:s Aulon Bitiqi och Arianas Ahmed Awad, till bästa spelare i respektive lag.

Tack till alla er som hejade fram oss på plats. Härnäst väntar bortamatch mot Falkenberg nästa måndag, 1:e maj. Väl mött.