I väntans tider för Damlaget

LSK-tränaren Joakim Jensen

Joakim Jensen cirkulerar runt i katakomberna på Skarsjövallen och ser till att allt är på plats inför ett nytt träningspass för Damlaget. Till slut kan han slå sig ned en stund, ta en kopp kaffe i en plastkopp och ge oss en liten statusuppdatering om läget i laget.

Hur är läget med dig och laget såhär i början av maj?
– Laget kämpar på bra med alla träningar och internmatcher som vi gjort under starten av året. Så läget är väldigt bra då vi inte har några större skador o.s.v. Självklart finns det ett stort sug efter att få spela matcher och det hoppas vi ju snart kör igång!

Just med tanken på att ni inte får spela matcher – hur jobbar ni för att hålla glöden igång hos tjejerna?
– Vi försöker väl att hålla bra fart på träningarna med mycket spel och spelövningar som gör att vi ligger så nära matchtempo som möjligt. Det är ju inte lätt när försäsongen hållit på i snart ett halvår, att hela tiden vara på tå. Men vi har ju även Emilia som sköter fysbiten i år, vilket är kanon! Allt för att hjälpa tjejerna till att lägga en bra fysisk grund men även gott för tjejerna att slippa min och Angelos röst hela tiden.

Vi har även hittat på lite aktiviteter med laget som självklart hålls innanför ramarna av alla de regler och restriktioner som finns. Vi har spelat lite padel, haft miniläger och lite andra lagaktiviteter har vi också hunnit med.

Du nämnde innan att alla verkar friska och skadefria – hur ser det ut i truppen?
– Ingen av tjejerna är allvarligt skadad *peppar peppar*! Sara Mattsson dras med lite småproblem, medan Ida Hansson och Ida Wallenius är tillbaka i full träning efter lite rehab. Sedan har vi ju Linnéa Jensen och Jennifer Johansson som är respektive har varit gravida.

Hörde två rykten om lite annat i truppen? Något nytt som dykt upp i truppen?
– Ja, det stämmer. Fredrik jobbar på väldigt bra med målvaktssidan men har just nu tappat en tjej. Vi har nämligen Yrsa som tagit en paus från fotbollen då suget för att träna fotboll inte finns där. Så har du någon målvakt i rockärmen så får du gärna hojta till! Det är ju inte optimalt för laget och för Fredrik att endast ha Linn, så vi kikar på att få in någon till på den positionen som kan vara redo om något händer.

Vi har även en tjej som heter Julia Jonasson från TFK/HIS som varit här under veckan och tränat med oss. Julia har gjort det bra tidigare hos TFK/HIS, men nyligen så har de gått skilda vägar. Julia söker ny klubb och ny utmaning och har som sagt testat här hos oss under veckan. Julia vill väldigt gärna komma till oss och vara en del av vår satsning framåt, även vi tycker det är intressant och vill vara en del av hennes utveckling framåt.

Kan Julia bli nästa nyförvärv i LSK? För i dagsläget är hon inte klar som LSK-spelare?
– Nej, det stämmer att hon inte är klar ännu. Vad gäller alla våra egna spelare och de flesta tjejer på denna nivån så är Julia amatör, vilket gör att en förening där spelare är registrerade för, måste godkänna en övergång. Vi för en bra dialog med TFK/HIS om att låta Julia fortsätta sin utveckling här och hoppas att det löser sig inom kort.

Hur ser det ut nu och framöver för laget?
– Vi tränar på under veckorna och har internmatcher på helgerna så länge restriktionerna fortsätter och serien inte kommer igång. Hoppet om att få spela lever i oss alla. Självklart så hoppas vi ju även att man kan ta in publik så att alla i Ljungskile med omnejd kan få vara med på resan och stötta oss i år, detta första och underbart roliga Division 1-år!

Mr. Jensen måste rusa vidare och vi passar på att tacka för samtalet. Nu hoppas vi att seriespelet kan komma igång snart och fram tills dess så önskar vi laget lycka till!


Nyheten presenteras av:

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail