Galen match i Bullaren

Målrikt och jämnt

Ledarstaben var nog lika utmattade som spelarna efter att domaren blåst av matchen i söndags ute i Bullaren. På resultattavlan blinkat siffrorna 6-6 i rött. Som en juniorhockeymatch svängde det fram och tillbaka i ett våldsamt tempo. 15 minuter in i matchen kunde jag räkna till i vart fall fyra kvalificerade målchanser från hemmalaget. Och att det endast blev ett mål får vi tacka Linn för. Bullaren blåste fullkomligt omkull oss inledningsvis. Att det sedan står 4-1 till oss i halvlek får väl närmast beskrivas som ett under. Mycket signerat kliniska avslut från Lisa Henriksson på bl.a. nick (citat: ”jag såg inte bollen, bara hoppade och blundade” ????????) och Alice Nilsson. Förvisso orättvist med stor ledning men sådan är fotbollen.

Instruktioner i halvlek att vi måste hålla det enklare. Deras tuffa mittfält äter upp våra lite kortare, yngre förmågor om vi inte börjar spela på max två tillslag. Inledningen av andra tar vid där första slutar. Men skillnaden är att Bullaren nu sätter sina lägen. När de i första missar mål eller Linn räddar, börjar bollarna nu retligt rulla in invid stolpen, flera gånger dessutom. Sedan att vi börjar missa frilägen istället beskriver bara årets märkligaste match. Säkert 4-5 stycken fria lägen med målvakten. Och lika snöpligt för Bullaren i första, blev det nu för oss. 5-4, efter att vi dessutom missat straff. 5-5 mellan benen Äntligen! satt ett friläge, sedan 6-5 med mindre än 10 kvar. När Felicia strax därpå lägger en i stolpen tänker nog alla tillresta LSK-supportrar att det är kört. Men då, på stopptid får Lisa Ekman till ett volleyskott som vackert seglar över målvakter och det är kvitterat. 6-6. Helt galet.

Hade båda lagen satt hälften av sina chanser, kunde det slutat 10-10. Nu ska vi hem och jobba på defensiven och att stänga matcher. ????????

Matchens tre stjärnor:
???? Alice Nilsson, hattrick och stod bakom det mesta offensivt.
???? Wilma Wester, liksom Alice outtröttlig offensiv och springer sönder försvar och skapat lägen åt andra.
???? Saga Lyckhage, fixar svår mittbacksposition utmärkt mot ett duktigt lag och vindsnabba forwards.

Redan ikväll är det derby mot IK Rössö. Hemma på Skarsjövallen 18:15! Nu gör vi 6 mål till men ser till att motståndarna inte gör det också.