G A M E D A Y x 2 – Toppmatcher väntar!

Lyckas Wilson sätta ett nytt mål mot Skövde? Arkivfoto: P. Stenbaek.

Lördag igen och det betyder såklart: LSK! Denna gång är det återigen dubbelmatch för våra lag. Först ut är Herrlaget som ställs mot trean Skövde. Därefter ställs Damlaget mot serietvåan Örebro SK. Två tuffa matcher alltså, så det gäller att verkligen ge allt för att bärga en dubbel trepoängare till Bohuslän.

Skövde AIK – LSK
Skövde AIK är alltid tuffa att tas med. Under den forne landslagsspelaren Tobias Linderoths ledning har SAIK vuxit efterhand och ligger nu på en tredjeplats med sikte uppåt i tabellen. Laget har även en väldigt god form. Laget är obesegrade de senaste sju matcherna och har dessutom vunnit samtliga hemmatcher, förutom en (FCT, 1-3), under säsongen. I vårmötet mellan LSK och Skövde var det inte riktigt gästernas dag och LSK kunde relativt enkelt vinna med 2-1, efter mål av George Wilson och Anton Henriksson.

LSK hade ett rejält spelövertag under första halvlek mot Åtvidabergs FF, men fick knapp utdelning. Till slut blev det trots allt seger med 2-1, men det borde varit med större siffror. Däremot så fick Daniel Garica Olsson avbryta matchen efter en skada och det är fortsatt osäker om mittbacken kommer till spel i dagens match. En betydelsefull match mot ett tufft motstånd väntar. Så det gäller att det är ett laddat, spelsuget och effektivt LSK som som tar sig an Skövde idag.

Matchstart kl: 13:00 på Södermalms IP.

LÄS MER:
>> ???? Skövde inför dagens match
>> ⭐️ Rösta på matchens lirare
>> ⚽️ Anslut dig till Målklubben
>> ???? Lund vet vad som krävs
>> ???? Akamatsu om kräftor och Skövde
>> ℹ️ Matchfakta
>> ???? Streama matchen på SportExpressen Play
>> ⚽️ Ettanbibeln – Läs allt om alla lag


Blir det måljubel på nytt för ”Walle” & C.o. mot ÖSK? Arkivfoto: P. Stenbaek.

Örebro SK – LSK
LSK har haft det kämpigt på sistone. Trots två matcher med kraftigt spelövertag så har det blivit en nolla – både i målkolumnen såsom i poängkolumnen. Istället har båda de senaste matcherna slutat mot två uddamålsförlusten, 0-1. Nu väntar ett av seriens bästa lag, Örebro SK, på bortaplan. Ett lag där LSK kanske inte får äga lika mycket boll och det blir samtidigt viktigt att ta tillvara på chanserna som skapas. Örebro vann på Skarsjövallen i juni med 1-3, efter att ha vänt matchen i den andra halvleken. ÖSK var också fullständigt dominanta under inledningen av säsongen, men efter sommaruppehållet har de vitsvarta bleknat och förlorat två av de sex senaste seriematcherna. Nu senast förlorade man i slutminutrarna mot bottenlaget Torsby med 3-2.

Någon LSK-försvaret får se upp med extra mycket är skyttedrottningen i Division 1, Sara Sandberg, som på åtta matcher gjort hela 12 mål! För LSK:s del gäller det även att offensiven får utdelning och får in ett par kassar för att både ta hem tre poäng och även förstärka självförtroendet i målskyttet.

Det gäller att LSK gör en riktig bra insats idag, mot ett tufft motstånd, för att ta en viktig seger inför den fortsatta jakten på topplagen!

Matchstart kl: 14:00 på Grönpepparparkens IP.

LÄS MER:
>> ℹ️ Matchfakta
>> ???? Hoppfull duo
>> ???? Intervju med Rees Fager
>> ???? ÖSK inför dagens match
>> ⭐️ Rösta på matchens lirare
>> ⚽️ Anslut dig till Målklubben

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail