G A M E D A Y x 2 – Derby och Lundatur

Lyckas LSK återigen få IK Rössö på fall? Arkivfoto: P. Stenbaek.

Vilken lördag vi har framför oss! Ett minst sagt spännande derby väntar mot IK Rössö – vilket lag ska positionera sig bäst inför sluttampen av serien. Samtidigt i en annan del av Sverige så är det Lund vs. Lund, när Herrlaget jagar tredje bortaseger för säsongen. Två spännande matcher alltså, så det gäller att verkligen ge allt för att bärga en dubbel trepoängare till Ljungskile.

IK Rössö Uddevalla – LSK
Vilken förlösande LSK-seger det blev senast mot Rynninge. Alice Jensen grundlade segern med två mål när LSK vann med 4-0. En seger som betydde LSK:s första trepoängare på en dryg månad. Resultatmässigt har det gått ännu bättre för dagens hemmalag den senaste tiden. I september har det blivit tre raka segrar för IK Rössö, där man dessutom hållit nollan i samtliga dessa matcher.

Samtidigt väntar ett derby och då är det oftast andra faktorer än form som spelar in. Det kommer säkerligen handla mycket om prestige, känslor och vilja – där den med bäst karaktär har störst chans att vinna. LSK vann som bekant vårderbyt på Skarsjövallen med 1-0, efter mål på hörna av Amanda Gustavsson. Att IK Rössö har revansch att utkräva är helt klart – samtidigt som LSK verkligen vill visa vilket lag som är starkast i kommunen.

Någon LSK-försvaret får se upp med extra mycket är Sofia Olsson, som på 14 matcher gjort imponerande 11 mål. IK Rössö kommer däremot sakna målvakten Hilma Lundqvist som är på landslagsuppdrag samt den nytillträdde tränaren Niklas Christensson p.g.a. jobbkurs.

Det gäller att LSK gör en riktig bra insats idag, mot ett tufft motstånd, för att lyckas ta en viktig seger! Hoppas många LSK-supportrar sluter upp och hejar fram oss på plats! För er som inte har möjlighet att se matchen på plats så sänder Bohusläningen derbyt på sin hemsida.

Matchstart kl: 15:00 på Rimnersvallen.

LÄS MER:
>> ℹ️ Matchfakta
>> ???? Intervju med Ida Wallenius
>> ???? IK Rössö inför dagens match
>> ???? Tabell
>> ⭐️ Rösta på matchens lirare
>> ⚽️ Anslut dig till Målklubben
>> ???? Streama matchen på Bohusläningen


Oliver Bergman storspelade senast. Lyckas han bevara formen till idag? FOTO: P. Stenbaek.

Lunds BK – LSK
När LSK tog emot Lunds BK i vårmötet var det en relativt jämn match där gästerna skapade ett flertal chanser. Trots det lyckades LSK vinna med komfortabla 4-0 (se höjdpunkterna här). Det efter att två Svahn-hörnor lagt grunden för segern. Lägg där till att Lundalaget har haft det oerhört kämpigt på bortaplan. På hemmaplan däremot är man sylvassa och obesegrade. I de senaste hemmamatcherna har man slagit giganterna Utsiktens BK och FC Trollhättan, så att det skulle bli någon storseger i LSK-favör igen är knappast troligt. Däremot kommer de gulsvarta sakna tre spelare i form av Dardan Mustafa (transfer till Italien), Filip Pivkovski (knäskadad) och Casper Burehed (avstängd).

LSK hade en tuff derbymatch i måndags där man fick med sig en poäng efter en händelserik match. Mot Lund får man däremot klara sig utan George Wilson och Mehmed ”Medi” Dresevic som båda fick sina sjätte varningar mot FCT och därmed är avstängda i dagens match. Det finns också frågetecken för ett par spelare som har haft känningar tidigare i veckan. I måndags spikade sånär Oliver Bergman, i målet, igen totalt – och det blir viktigt att han återigen gör en stormatch för att LSK ska bärga tre poäng. En viktig match väntar mellan två lag på samma poäng (31) och som båda gärna klättrar på tabellstegen uppåt.  Så det gäller att det är ett laddat, spelsuget och effektivt LSK som ger allt idag mot Lunds BK.

Matchstart kl: 15:00 på Klostergårdens IP.

LÄS MER:
>> ???? Lunds BK inför dagens match
>> ⭐️ Rösta på matchens lirare
>> ⚽️ Anslut dig till Målklubben
>> ???? Lund om Lund
>> ℹ️ Matchfakta
>> ???? Tabell
>> ???? Streama matchen på SportExpressen Play
>> ⚽️ Ettanbibeln – Läs allt om alla lag


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail