Första träningen efter sommaruppehållet för flickor 07/08

Äntligen! Sommaren går mot sitt slut och det är dags för fotboll igen! Flickor 07/08 har haft sin första träning efter sommaruppehållet. Mycket glada miner när tjejerna börjar ramla in på Grohedsvallen på torsdag eftermiddag. Det tar inte lång tid fören alla har en boll och leken innan träningen är i full gång. Till och med lagets maskot björnen Kim är med idag. Efter en samling och lite uppvärmning så kör vi igång med spel ”2 mot 2” snabba fötter å viljor av stål! Men dom glömmer ändå inte bort det viktigaste… Skratten och dom glada ropen hörs hela tiden under övningen, vad gör väl det om man får en felträff å bollen landar på parkeringen det såg ju ändå rätt roligt ut och nästa gång sitter den förmodligen stenhårt i krysset.

Efter denna glada dans så behövs vatten å mer skratt och prat, många av tjejerna har ju inte sett varandra på hela sommaren! Allt måste hinnas med att berättas om!

Nästa del av träningen delas tjejerna in i 2 grupper, skottövning för ena gruppen och den andra gruppen får följa med Henrik och ha teknikövningar. Tro inte att skratten slutar här! Nu har vi chansen att få se bollarna hamna ännu längre bort på parkeringen, och ställer man ett par föräldrar i mål så blir utmaningen roligare och skotten hårdare och som tränare får man avnjuta många snygga mål!

Teknikövningarna är inte heller så tråkiga om än lite lugnar, det är ju rätt klurigt att få till dom där finterna. Men oj vad glad man kan bli när man lyckas finta bort en tränare eller en kompis. Idag avslutas teknikövningen med att tjejerna får trixa lite och det är alltid roligt när man slår sina egna rekord!

 

Eftersom det är första träningen så avslutar vi med extra lång match! Det blir spänning, kamp, tuffa viljor och höga röster men till slut har tjejerna kommit överens om vilka positioner dom ska ha och matchen kan börja.

Idag tänker vi inte så mycket på att hålla positionerna vi har kul med bollen och det är viktigare att alla får chansen att ha bollen än att alla ska hålla sin plats!

 

På söndag väntar match mot IFK Strömstad på Skarsjövallen och tjejerna är taggade till tusen på att få dra på sig matchstället igen.

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail