En strålande dag för ett roligt ”Derby”!

Det bra ett tag sedan senast men här kommer lite tankar efter matchen mot HAIF.

Tänkte börja med en tillbakablick. Vi har haft en hel del tuffa motstånd under första matcherna då vi matchat mot mestadels Div. 1-lag. Matcher där vi gjort det bra spelmässigt men tyvärr förlorat 3 av 4 matcher (1 oavgjord). Förlusterna har varit tråkiga (sura) men tjejerna förstår att de gjort bra matcher men släppt in lite för enkla mål och inte tagit vara på våra egna chanser framåt. När vi väl mött lag från Div. 2 så har vi vunnit båda dessa och fått öva på anfallsspelet en hel del.

Vi har spelat mycket matcher och har några kvar, allt för att vara redo inför starten den 13 april. Vi ligger i fas tycker jag, vad gäller belastning och fysiska statusen på tjejerna. Litet hack i skivan är ju vårt inställda träningsläger men vi får hitta på något annat istället.

Nu till dagens baralj! ????

Solens strålar värmde när vi gjorde entré i Distriktsmästerskapets andra omgång. Vi skulle ställas mot Herrestads AIF som är mycket välbekant för många hos oss. Herrestad är som många vet en väldigt bra klubb som fostrat många av Uddevallas duktiga tjejer. Några av dessa återfinns ju även hos oss! Så det var en nog drös spända tjejer som gjorde entré på vår hemmaborg Skarsjövallen!

Första halvlek:
Herrestad backar tillbaka lite i början av matchen och försöker göra det svårt för oss i uppspelsfasen. Vi tar lite för lång tid på oss så motståndarna stressar till misstag och lyckas vinna boll högt och skapar någon enstaka farlighet på detta. Några felbeslut och vips så får vi slita hårt för att ta tillbaka bollen. Kändes lite som att en hel del fötter vara lite tagna av stundens allvar.
Lite skärpning blev det efter ca 15 min då vi hittar ett snabbare spel och bättre rörelse. Vi fick några hörnor som inte resulterade i mål, men ett mål skulle det bli efter ca 35 minuter då Alva fick en djupledsboll av Jennifer. Alva satte den snyggt i bortre gaveln men blev avblåst för offside.
Jennifer skapar väldigt mycket genom sin teknik och enorma arbetskapacitet. Gör det väldigt svårt för motståndarna när hon rullar igång spelet. Det var inte så många chanser i första halvlek men vi fick mer och mer boll sista kvarten av första. Vi fick då även byta ut Alice T efter att hon känt sig krasslig och in kom Emelie.

Vi gjorde två byten i halvlek och pratade om att fortsätta hålla ett högt bolltempo. Ändrade lite i uppställningen för att utnyttja medvind och solen som låg sådär irriterat lågt rakt i ögonen på målvakten. Gör vi detta så kommer vi att bryta HAIF’s mur.

Andra halvlek:
Vi skapar direkt lite chanser genom inbytte Ida S på högerkanten. Inspel blockas till hörna som Jennifer slår bra in mot mitten där Julia får ett ypperligt läge till ledning men skottet gick högt över. Dock skulle hon få revansch när en ny hörna slås fem minuter senare. Alice skarvar bollen bakåt där Julia skjuter bollen i en retlig bana över målvakten till 1-0 ⚽️! Efter några bra lägen där Ida träffat burgavelns utsida skulle Jennifer i den 54 min skjuta ett skott som målvakten lämnar retur på. Alice J dyker upp som en målskytt skall göra och sätter returen snyggt till 2-0 ⚽️!
Två minuter senare spelar Jennifer bollen till Alice och ropar för en väggpassning. Men Alice vänder upp och skjuter ett smått överraskande skott i mål högt och otagbart för målvakten 3-0 ⚽️! Ida S som gör ett piggt inhopp sätter snyggt in 4-0 ⚽️ på retur efter att Linnea passat Jennifer och hon avlossade bössan. Pricken över i:et sätter Jennifer själv 5-0 ⚽️, när hon slår en hörna rakt in i mål. Det va hon värd efter allt slit hon lagt ner!

Efter lite drygt 60 minuter spelat så byter jag in Amelia. En ung tjej med sina endast 14 vårar visat framfötterna och idag fick chansen att spela sin första tävlingsmatch med Damerna! Och vilken debut, spelade enkelt och vårdat men samtidigt vågade hon ta för sig, utmana, skjuta och visa att det finns mycket potential! Detta goda kvitto på att det finns hungriga tjejer underifrån som vill och inte är rädda för att ta för sig bådar gott för framtiden!

För att summera matchen så vinner vi inte matchen första halvlek men vi nöter ner motståndarna såpass mycket genom vårt spel och allt slit. Så mycket att de inte har orken att stå emot hela 90 minuter. Återigen ett gott kvitto på att vi ligger ganska rätt i fas!

Nu på Tisdag möter vi Munkedal i sista gruppspelsmatchen i DM. Hoppas att alla ni som va där kommer och stöttar oss även denna kväll. Väldigt roligt att se så många! ⚽️????????