En poäng hemma mot Älmhult


Jennifer Johansson med en frispark som skulle ta i stolpens utsida. Foto: LSK

I Michael Mellqvists debut som LSK-tränare jagade man tredje raka segern. Det såg länge bra ut efter ledningsmål och sista halvtimman med en spelare mer på planen men man fick nöja sig med en poäng den här gången.

Det var gästerna som stod för en rivstart med hög rörlighet och distinkt passningsspel. Redan efter ett par minuter hade de en boll i ribban och lägg därtill en nick tätt över i nära läge. LSK skulle dock komma in i matchen och hotade som alltid i djupled genom den kvicka anfallstrion. Det som skulle ge utdelning var en framstöt från Annie Andersson där hon bröt bollen vid mittplan, spelade den vidare till Jennifer Johansson som hittade Amelia Hallberg i djupled som sprang sig fri med målvakten och enkelt rullade in ledningsmålet. Efter detta har LSK bud på ytterligare ett eller ett par mål men resultatet i halvtid stannar vid 1-0.

Älmhult inledde den andra halvleken precis som den första med en anstormning. Den här gången fick man med sig en straff när en bortaspelare gick omkull till höger i straffområdet. Straffen var Tuva Janveden Mobrant ytterst nära att rädda, men bollen gick lite för nära stolpen för att LSK-målvakten skulle kunna få undan den. Kalldusch, men gott om tid för LSK att ta tillbaka ledningen. Med en halvtimma kvar av matchen fick Tilda Magnusson Tell chansen att rycka sig fri på en djupledsboll, men blev nedriven bakifrån precis utanför straffområdet. Älmhultsspelaren som gjort sig skyldig fick omedelbart syna det röda kortet. Återstoden av matchen innebar spel mot ett mål, men trots en mängd chanser lyckades LSK inte få in segermålet och fick nöja sig med 1-1 mot ett Älmhult som stod upp bra defensivt.

Nästa match är lördag 1 juni klockan 16.00 då LSK har chansen att visa att man är bäst i kommunen i en bortamatch mot IK Rössö!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail