Dam-U laddar för en ny säsong

Laget har hållt igång flitigt sedan i höstas.

Under seniorlagen i Division 1 och Division 3 på damsidan så återfinns Dam-U. Laget består av en mix av spelare i åldrarna 18-15 år, där ambitioner och drömmar finns om att komma uppåt.

Vi stämde av med Erik Andersson om läget i laget hittills och hur planerna ser ut framåt.

Ni har haft en både seriespel och cuper. Hur ser ni på säsongen som varit?
– Intensiv! 2023 hade vi två träningsgrupper som spelade i två ungdomsserien och stöttade till stor del Damlaget att vinna Division 4. Vi hade även två lag i futsal föregående säsong. Detta plus fem cuper och träningsläger gör att det har varit väldigt mycket kul under 2023. Där höjdpunkten var prestationen under Eskilscupen. Tjejerna har under säsongen utvecklats enormt. Riktigt kul att se att fler tjejer blommar ut och tar för sig på träning och matcher.

Vad har varit fokuset efter säsongen avslutades?
– Då vi går från två träningsgrupper till en så har vi jobbat lite mer på att lära känna varandra och har haft mycket spel på träningarna. Sedan brukar vi ju inte ha något längre uppehåll utan vi har kört på sedan vecka 45 med 3-4 träningar per vecka.

Hur ser planeringen ut framåt för säsongen 2024?
– Under försäsongen kommer vi fortsätta en dag i veckan på gym för att förbereda oss fysiskt för kommande matcher. Vi är även med i en futsalserie som avrundas i början av februari. Annars kommer vi fortsätta med 3-4 träningar i veckan beroende på om vi har match eller inte. Vi siktar på någon försäsongscup och en större cup under sommaren. Sedan i är vi tränare sugna på ett litet utlandsäventyr, men det kan bli svårare att få till.

I år kommer vi ha ett ungdomslag men kommer på samma sätt som 2023 ge många möjligheter till spel med Damlaget i Division 3. På ledarsidan kommer vi att fortsätta utbilda oss, bland annat genom att jag kommer gå ledarutbildningen UEFA B under året.

Är det några nya spelare som visat intresse för att vara med i laget?
– Vi har fokuserat på de tjejerna som var med under 2023 men känner nu att vi har möjlighet att ta in fler tjejer som vill vara med på resan i år.

Är det någon position eller spelartyp ni önskar få in inför säsongen?
– Då vi tyvärr har tappat en målvakt hade det varit riktigt bra att få in en tjej till som vill vara med i de olika serierna

Hur ser samarbetet ut för er del, mellan andra lag inom föreningen?
– Vi har samarbete både till seniorlaget och F10. Vi kommer ha tjejer som testar på damlagets träningar och vi kommer stötta mycket med spelare i deras Division 3. Vi har även sedan tidigare haft utbyte med F10 och det planerar vi att fortsätta med

Vad ser ni fram emot mest just nu?
– Varmare väder så man känner sina tår under träningarna.

Vi önskar laget lycka till nu när den ”riktiga” försäsongen börjar och hoppas laget får en lyckad säsong!

Kontakt till laget:
Erik Andersson
070-448 41 43


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail