Blåvitt kommer till byn!

Ella Andersson Källqvist må vara yngst i Damlaget, men hon har verkligen blommat ut under årets säsong. FOTO: P. Stenbaek.

Junisolen breder ut sig och vi ser fram emot en lördag med en spännande match mellan LSK och IFK Göteborg. Förhoppningsvis får vi se en hel del publik på läktarna och en fotbollsfest på Skarsjövallen.

Publikrekordet från 2008, 7128 personer, på Skarsjövallen var som bekant mot IFK Göteborg och därför känns det extra speciellt att Blåvitt gästar Skarsjövallen återigen – även om publikrekordet lär stå sig. Anrika IFK Göteborg behöver knappast någon större presentation. Däremot har de blåvita saknat damlag, men för bara ett par år sedan beslutade klubben att starta upp och satsa på damsidan. Det har burit frukt. Minst sagt. Laget har nästan obehindrat klättrar från fyran och upp till nuvarande Division 1 Södra. Under årets säsong har det däremot inte gått lika lätt. Laget tog endast en seger på de inledande fyra seriematcherna. Därefter har det gått bättre med idel segrar och IFK Göteborg ligger på andraplatsen på 20 inspelade poäng – 7 poäng färre en serieledande Malmö FF. Nu senast blev det seger hemma mot Halmstads BK med klara 4-0, så det är ett formstarkt Blåvitt som gästar Skarsjövallen under lördagen. Skyttedrottningen Filippa Hopkins toppar inför lördagens match även skytteligan på nio strutar, så det är en spelare som LSK får se upp för.

För LSK:s del så gjorde man en riktigt bra första halvlek borta mot Rosengård – årets bästa. Det räckte ändå inte utan i andra halvlek kunde Malmö-laget gå ifrån och vinna med klara 5-2. Dessutom tvingades två-målsskytten Amelia Hallberg kliva av på grund av skada och är osäker på om det blir spel under lördagen. Istället får andra spelare kliva fram, inte minst i målprotokollet där Amelia Hallberg stått för åtta av LSK:s 19 mål. Det blir en inspirerande uppgift för laget som hoppas få stödet från läktarhåll.

För LSK:s del gäller det att spika igen bakåt mot IFK:s starka offensiv samt att ta tillvara på chanserna som dyker upp, för då kan det bli en riktigt rolig lördag på Skarsjövallen!

⚽️ Matchstart lördag 10/6, kl: 13:00 på Skarsjövallen

Boka din matchbiljett på: https://lsk.ebiljett.nu

LSK hoppas verkligen att så många som möjligt av vår trogna publik och våra supportrar finns på plats för att heja fram vårt grönvita lag!

Let’s Stick Together!


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail