Äntligen dags för match!

För Amelia Hallberg & C.o. väntar under lördagen årets första match. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Äntligen är det dags för årets första match för LSK! Seriekollegan Lödöse Nygård gästar Skarsjövallen under lördagen.

Efter hårt slit och förberedelser kan Damlaget äntligen ikläda sig matchdräkten igen. Laget har tränat på hårt och är laddade för att äntligen få spela match igen. Förutom förberedelser med fotboll så har det blivit löpträning med Benjamin Åberg och brottning med Uddevalla AK – stort tack för den fysiska uppladdningen inför säsongen!

Inför årets första match stämde vi av läget med LSK:s huvudtränare, Joakim Jensen. Mitt under matlagningen når vi den gode Jensen, som mäktar med balansen att prata i telefon samtidigt som han lagar mat till sonen Elias.

Ni har tränat på hårt under januari. Hur ser läget ut i truppen?
– Läget ser väldigt bra ut. Det har varit lite småsjukdomar, men på det stora hela har det varit väldigt bra. Det har varit en stor träningstrupp där många tränat flitigt vilket gjort att det ser jättebra ut och att det är ett bra tempo på träningarna.

Fortfarande tidigt på året, men tycker du ni är i fas när det gäller förberedelser inför årets säsong?
– Ja, det tycker jag. Vi ligger långt fram där vi har bra kontinuitet på träningarna och även konditionsmässigt ligger vi verkligen i fas. Så det ser riktigt bra ut!

Är det någon spelare som redan nu sticker ut och kan blomma ut ytterligare under årets säsong?
– Det är svårt att peka ut någon redan nu, men samtliga av våra nyförvärv har visat framfötterna och att de vill slå sig in i laget. Så de spelarna ser intressanta ut.

Ni har fått behålla större delen av truppen och även fyllt på med ett par nyförvärv. Kommer man se någon skillnad i ert spel i år i jämförelse med förra året?
– Nej, vi kommer nog se ut på samma sätt med samma spel. Vi kommer jobba mer med försvarspelet då vi i år kommer möta många bättre lag i år. I övrigt kommer vi fortsätta med det spelet som gjort att vi varit bra under tidigare säsonger. Vi kommer fortsätta att äga boll, ha en bra rörelse och ett fint passningsspel.

Efter den inställda matchen förra helgen väntar nu seriekollegan Lödöse Nygård IK. Vad har du för tankar inför den matchen?
– Lödöse Nygård var ett lag vi hade det tufft mot förra året, med två jämna matcher. Så det kommer bli en tuff match mot en seriekonkurrent, så det gäller att spela vårt spel och göra det som vi är bra på. Annars är det mest att få komma igång med matcherna och mäta sig mot ett bra lag. Sedan vill jag att spelarna tar för sig och vågar. De här matcherna innan serien handlar ju också om att lära sig mycket av för att vara redo när seriematcherna börjar. Men jag kommer verkligen trycka på att vi ska våga.

Avslutningsvis, hur laddat är det i truppen kring att ni äntligen kan börja spela matcher igen?
– Ja, de var väldigt irriterade och griniga förra helgen när det inte blev match. Spelarna är därför väldigt sugna! Vi kommer ha en stor matchtrupp där vi kommer ”lufta” spelarna och snurra på det beroende på vilken belastning respektive spelare klarar av i dagsläget.

Kom gärna och heja fram LSK på plats! Varmt välkomna!

Matchstart lördag kl: 12.00 på Skarsjövallens konstgräs.


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail