Lucka 17: Fotosäsongen 2020

De bästa bilderna 2020
Årets julkalender går vidare och denna gång har vi bett LSK-fotografen Tobias Åberg sammanställa sina 10 favoritbilder från säsongen (som ni ser ovan). Han berättar också om hur han upplevt säsongen från sin position utanför planens vita linjer.

Säsongen då den tolfte spelaren var utvisad.
Som fotograf söker jag alltid efter intensiteten och känslorna som uppstår i en fotbollsmatch. Vid sidlinjen har man ett lite annorlunda perspektiv jämfört med på läktaren. Man har inte alls samma överblick, men man kommer närmre spelarna. Det gäller att sitta på rätt plats vid rätt tidpunkt och ofta att kunna förutse vad som kommer att hända. Ibland sker dramatiken mitt framför näsan men ibland hettar det till 80 meter längre bort på planen. En utmanande uppgift, men det ger ny energi varje gång man lyckas fånga något avgörande på bild. Helst önskar jag dock att var vore som en fluga på Dahls axel så att jag kunde vara nära allt som händer på planen, men jag får snällt hålla mig på min campingstol, 3 meter från sidlinjen.

Något jag verkligen saknade under fotbollsåret 2020 var publiken, den tolfte spelaren. Publiken ger bilderna en helt annan inramning, i kontrast till tomma läktare. Dessutom tänder publiken de där extra känslorna på planen som jag som fotograf så gärna vill fånga. Under de 4 herrmatcher som jag fotade under året så gjordes det 10 mål varav 5 i LSKs favör och det utdelades totalt 20 varningar och 3 röda kort. Mest minnesvärt var nog ändå Jespers bicykletas i vinsten mot Akropolis. Kameran gick varm när killarna exploderade i eufori mitt framför mina ögon. Jag önskar att vi hade fått fler sådana ögonblick under 2020, men vi får hoppas på nytt mod och nya segrar under 2021. Damernas resa har varit rolig att följa. Det blev en rysare fram tills Zenith oväntat förlorade och tappade förstaplatsen till Ljungskile. Guldhattar för tredje året i rad, vi hoppas hattarna kommer fram hösten 2021 igen, då med fullsatta läktare!

Bakom pennan (och kameran),
Tobias Åberg


TIDIGARE LUCKOR I JULKALENDERN:
⭐️ LUCKA 16
⭐️ LUCKA 15
⭐️ LUCKA 14
⭐️ LUCKA 13
⭐️ LUCKA 12
⭐️ LUCKA 11
⭐️ LUCKA 10
⭐️ LUCKA 9
⭐️ LUCKA 8
⭐️ LUCKA 7
⭐️ LUCKA 6
⭐️ LUCKA 5
⭐️ LUCKA 4
⭐️ LUCKA 3
⭐️ LUCKA 2
⭐️ LUCKA 1


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail