LSK fortsätter satsningen på Damlaget!

LSK:s satsning på Damlaget genomförs tack vare externa sponsorer som helfinansierar satsningen med målet att gå upp en division per säsong. Nu har vi glädjen att meddela att satsningen blir helårsbedriven när LSK nu även satsar på ett futsallag för damer.

LSK:s satsning startade under 2018, vilket direkt resulterade i serieseger i Division 4. Nu under andra säsongen går laget som tåget i Division 3 och toppar tabellen inför sommaruppehållet. Nu kan vi med glädje meddela att satsningen på damerna fortsätter även efter fotbollssäsongen, då LSK är anmälda till seriespel i futsal. Satsningen möjliggörs genom ett ”öronmärkt” ekonomiskt tillskott från extern intressent.

Tränare för futsallaget blir futsalpionjären Angelo Vega, som idag är assisterande tränare i LSK:s fotbollslag. Vega som har en lång meritlista inom futsalen kommer tillföra stor kunskap till laget och utveckla spelarna än mer. Dessutom har LSK större möjlighet att bedriva damsatsningen under hela året istället för bara under den traditionella fotbollssäsongen. Satsningen blir därigenom än mer kraftfull och ger en än större chans till en utveckling för LSK:s damer.

Kommentar från futsaltränaren Angelo Vega, LSK:
– Det kommer att bli hur kul som helst! Väldigt roligt att det satsas ordentligt på damfutsal i Ljungskile. Jag som varit med på resan med damerna i fotboll vet hur proffsigt allt är i klubben. Tidigare har jag varit med om att skriva futsalhistoria och det är något jag trivs med, så därför siktar vi på att vara bland de bästa lagen i Sverige i futsal.

Kommentar från ordföranden Erland Holmdahl, LSK:
– Vi i LSK är stolta och glada över att fler uppmärksammar vår satsning på damerna och att spelare väljer LSK. Vi är också tacksamma för det ekonomiska stöd som gör denna satsning möjlig.

Nu ser vi med spänning fram emot de nya utmaningarna som kommer framöver och vilken möjlighet det kommer innebära för vidare utvecklas hos oss i LSK.

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail