Information om arenafrågan


Under sommaren 2022 skrev LSK under ett tomträttsavtal med Uddevalla Kommun där kommunen ska ta över B-/C-/D-planerna samt konstgräsplanen till ett pris om 3,495 Mkr. Detta avtal överklagades till Förvaltningsrätten av en privatperson och där har målet blivit liggande tills nu.

Till saken hör att Uddevalla Kommun överförde köpeskillingen till LSK i våras, men LSK har stått för drift och underhåll under denna period. Uddevalla Kommun framförde önskemål i september att ta över rådigheten av området från och med 1 oktober, samtidigt som Förvaltningsrätten meddelade den 18 oktober att överklagandet avslås.

Detta har lett till att LSK och Uddevalla Kommun nu för en dialog om vad som behövs göras för att kommunen ska ta över rådigheten. Exempelvis måste el-mätare sättas upp, belysning bytas ut och senare ska klipp och kritning skötas av kommunens vaktmästare. Snöröjning av konstgräsplanen kommer också ske av kommunen, dock ej mellan 16 dec – 8 januari då de inte tillhandahåller snöröjning av planer under denna period inom kommunen. LSK kommer således börja boka planhyra i kommunens bokningssystem samt betala hyra för planerna. Övergången till övertagandet av kommunen kommer inte ske över en natt. Vissa saker kommer gå snabbt att ordna, tror vi, medan andra såsom att byta ut belysningen kommer ta sin tid – där vi i dagsläget inte vet när det kommer ske. Så fort vi har mer detaljerad information så kommer vi meddela ledarna i LSK om det. Ytterligare en fråga som diskuteras med kommunen är hur kommunen tänkt lösa tillgången till omklädningsrum och toaletter för lag som kommer hyra B-/C-/D-planerna och konstgräsplanen.

Vi vill även passa på att påminna er om höstmötet som kommer hållas den 20 november kl: 19.00 i klubbhuset på Skarsjövallen. Hoppas att det är många medlemmar som kommer sluta upp vid detta möte.

Kristina Geers
Ordförande, Ljungskile SK


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail