Rapport från första träningsmatchen

91 dagars väntan är över, LSK är igång och spelar matcher igen. Lätt fallande snö, 6-7 minusgrader och en ganska hal plan gav inte de bästa förutsättningarna för skönspel. Trots det blev det en ganska underhållande match.

Trots ganska många chanser varav flera signerade Valon blev det bara ett mål i första halvlek. Linus stressade och fiskade tag på bollen serverade Strömberg som lägger in den i mål. Valon nickade, bröstade och sköt, men bollen ville inte in. Fler hade lägen, men nej det blev bara ett mål.

På innermitten spelade Linus och Gustav som de alltid gjort. Eller ja det kändes som om de gjort det förut. På kanterna spelade Arvin och Jakob. Arvin visade prov på bra bollkontroll, löpningar och en bra vänsterfot. Jakob såg inte ut som om han spelade VM-final, lite halvtaskiga hörnor och inget som direkt visade klass. Rätt som det är i andra halvlek gnistrar han till och gör det som alla på plan skulle vilja men ingen av dem lyckas få till. Omgiven av försvarare drar han en, två gubbar och passar förbi den tredje så att Strömberg enkelt kan lägga den i mål. Klassmål.

De var tre snabba offensiva ytterbackar, Snibb, Karlin, Hampus(?) vi fick se i matchen. Det fungerade bra mot Qviding, men kanske blir det inte samma fart mot bättre motstånd. Fast man hoppas.

Mittbackarna kändes stabila men de kommer naturligtvis ställas inför svårare utmaningar framöver.

Strömberg, Strömberg och Strömberg, ja det är svårt att inte speciellt nämna förra årets skyttekung och även matchens tremålsskytt. Sitt tredje mål gör han på straff, målvakten går åt rätt håll, men Strömberg lägger den bra placerad invid målvaktens vänstra stolpe och målvakten kan inte ta den.

Viktigt att kunna prestera mot lag från lägre divisioner, speciellt eftersom DM-matcher väntar och det nu är vår väg ut i Europa…

Många matcher blir det framöver, vi ses!