Viktig seger i toppmötet!

En riktig toppmatch väntade denna sena eftermiddag på nyöppnade Skarsjövallen. Tabellettan LSK ställdes mot tvåan Skövde AIK, vilket lockade många till att ta plats på läktarna.

Matchen startade i högt tempo och LSK tog tag i spelet direkt! Tålmodig forcering med fart och fläkt gjorde det svårt för Skövdespelarna att få fatt på de grönklädda. Andreas Murbeck nickade bollen i stolpen, efter en hörna, en bit in i halvleken. Den skånska mittbacken var nära strax därpå, men hans cykelspark lyckades inte gå in. Men ett mål skulle komma. Aniekpeno Udoh forcerade fram i straffområdet och inget kunde stoppa honom – för vips så hade han placerat in 1 – 0! Skövde rycker upp sig, men kommer inte till någon direkt chans innan den första halvlek är över.

Andra halvlek hinner knappt börja innan Linus Dahl får bollen utanför straffområdet, avancerar längs med linjen och skjuter bollen intill den närmaste stolpen – fram till 2 – 0! LSK fortsätter att ånga på och sparar inte på krutet. Mitt i allt får Skövde en utvisning och genast bleknar bortalagets möjlighet än mer. LSK fortsätter mala på och även 3 – 0 kommer. Udoh hittar fram till Jesper Westermark som behärskat kan sätta bollen i nät. LSK har chans på att utöka ledningen, men närmast är Skövde i slutet på nick – men nya Erik Dahlin räddade säkert. Tack vare det höll LSK nollan vann komfortabelt med 3 – 0.

En riktigt bra match av LSK där man visade hur bra man kan vara och ska vara – med högt tempo och bra forcering. Stort tack till alla ni som var på plats för att heja fram oss till seger – tillsammans är vi starka! Nu ångar vi på och härnäst väntar Landskrona på bortaplan nästa söndag. Väl mött då.