Vändningen räckte inte mot Torn

Det var tungt på ett regnigt Skarsjövallen denna lördag. Arkivfoto: P. Stenbaek

En ny match på Skarsjövallen och denna gång var det twittermästarna från Lund som var på besök, nämligen Torns IF. Efter ett par matcher i rad mot toppmotstånd så var det dags att ladda om mot ett mittenlag.

Första halvleken var däremot relativt jämnt även om LSK hade några längre anfall. Det såg länge ut att bli en händelsefattig och mållös första halvlek, men i sista stund kom ledningsmålet för Torn när bollen studsar rätt och placeras in distinkt.

I andra halvleken går det inte många minuter när även 0-2 kommer. En lång uppförsbacke för LSK därmed. LSK försöker pressa på, men Torn stretar emot. LSK får också in bollen med drygt 20 minuter kvar, men det döms bort för offside. Några minuter senare blir inbytte Tornblad nedsparkad i straffområdet och domaren dömer LSK:s första straff för säsongen. Där även Tornspelaren blir utvisad. Argjend Malaj går fram och sätter reduceringen. Några få minuter senare kommer också kvitteringen. Malaj når Anton Henriksson på bortre stolpen, via en hörna, fram till 2-2. Stora ytor öppnar upp sig i slutet och LSK har också chanser att nå ett segermål. Istället är det Torn som avgör till 2-3 i 97:e minuten.

Sammanfattningsvis en jämn fight där Torn ville mer och var mer distinkta i sista tredjedelen.

Härnäst väntar bortamatch nästa lördag, 8/10, mot IFK Malmö. Väl mött.