Tuff smäll mot Lund

Nuha Jatta och LSK hade det tufft mot Lund. FOTO: P. Stenbaek.

I soligt vårväder tog LSK sig an Lunds BK på Skarsjövallens konstgräs.

Gästerna från Lund tog kommandot mot ett lågt stående LSK. Trots ett spelmässigt övertag så skapade Lund inte särskilt mycket. För LSK:s del så var det kontringsspel som gällde i anfallsväg. Spelövertaget som Lund hade skulle till slut löna sig. I mitten av första halvlek kom 0-1 efter ett placerat långskott. Direkt efter kom nästa smäll och 0-2. Tufft för LSK och ett övertag på alla sätt för gästerna. LSK ryckte efterhand upp sig och kom närmare och närmare ett reduceringsmål. Några fler mål innan pausvilan blev det däremot inte.

I andra halvlek är det fortsatt jämnt där LSK:s Kamara är ytterst nära att trä in en reducering, men gästernas målvakt gör en stark räddning. I nästa anfall lyckas istället gästerna utöka till 0-3. LSK tilläts att därefter skapa ett flertal chanser, men Lund håller igen och släpper inte in någon boll. Lund kommer även till ett par skottläge utifrån och till slut kommer även 0-4, som även blir slutresultatet. Lund var starkare idag och mycket effektivare vilket gav utdelning även om segersiffrorna var något i överkant.

Tack alla som kom för att stötta oss idag på Skarsjövallen. Härnäst väntar bortamatch mot Onsala nästa lördag. Väl mött.