Tre poäng blev till en poäng

En klassisk lunchmatch väntade denna julilördag på Skarsjövallen när LSK tog emot Dalkurd.

LSK startade med full fart och pressade högt med Axel Pettersson och Albin Skoglund på hugget. LSK skapar också en dubbelhörna i inledningen, som blir farligt dubbelt upp men utan resultat. Dalkurd jämnar därefter ut spelet, men LSK ligger och hotar i djupled. I den 17:e minuten kommer nästa heta läge då Axel Pettersson kommer fri, men friläget räddas stilfullt av Dalkurdmålvakten. Strax därpå är Albin Skoglund igenom, men avslutet går över och det är dessutom blåst för frispark för Dalkurd. I den 25:e minuten får Dalkurd en rejäl chans där ett jätteskott men Dahlin är med på noterna och avvärjer snyggt. Dalkurd får hetare och hetare chanser och i den 38:e minuten kommer ett nytt stenhårt skott. Denna gång är det stolpen som räddar LSK och Dalhin. Innan halvtidspaus hinner Dahlin göra en ny räddning, denna gång på ett friläge.
En match med fart i där det helt klart kunde blivit ett par mål, men det är alltså fortsatt mållöst.

Dalkurd styr spelet i andra halvlek och LSK försöker sig på kontringar. Tjugo minuter in i andra byts anfallskedjan Westermark/Beqaj in istället för Pettersson/Skoglund. Ledningsmålet lät sig inte vänta på sig. Jesper Westermark kom runt på vänsterkanten och hittade in till Perparim Beqaj vars avslut först räddades men inte bättre än att den kom på ”Pep” kunde få bollen på sig och styra in 1-0! Dalkurd gav sig direkt ut på kvitteringsjakt och skapade ett flertal högklassiga chanser, men Dahlin och LSK-försvaret var oerhört starka i både fingertoppar och skallar. Istället kom Westermark fri och lyfte bollen, men målvakten räddade den till hörna. En hörna som Olausson servade in bollen Adam Rosén som tryckte in 2-0 med skallen!
Med fem minuter kvar kommer dock kvitteringen, när Dalkurd nickar in en hörna fram till 2-1. Dalkurd jagar kvittering och skapar också lägen, men LSK lyckas avvärja. Men i den 95:e matchminuten kommer ett inlägg som nickas in via ribban fram till 2-2. Detta blir också slutresultatet. Oerhört surt.

Härnäst väntar bortamatch mot Umeå nästa lördag. Då blir det nya tag!