Tre efterlängtade pinnar mot Tvååker

Jesper Zetterlund firar det avgörande 2-0-målet som också var hans första i LSK-tröjan i tävlingssammanhang. Foto: Ettanfotboll

I en tight batalj som innefattade en stark insats från LSK:s målvakt Tom Amos kunde Jesper Zetterlund avgöra med sitt första mål för grönvitt.

Långa inkast var länge ett signum från LSK:s sida. Traditionen lär ha inletts av Roger Söderlind på 90-talet men nådde antagligen sin peak, åtminstone i berömmelse, med Markus Senftens monsterinkast 2008. Sedan Anton Snibb lämnade inför 2020 har det dock inte blivit så mycket av den varan. Förrän nu. Grönvitts nye långkastare heter Mehmet Uzel. Efter knappa 20 minuter klev vänsterbacken fram och hivade in bollen som i främre delen av straffområdet möttes av comebackande Nuha Jatta. Skarven landade på nästa skalle, Samuel Ohlssons, som distinkt satte den bakom Tvååkers målvakt.

Resten av halvleken var förhållandevis jämn, där Tvååker nog skulle ha satt dit en kvittering, men lyckades dra bollen utanför från mycket nära håll. Dessutom visade Tom Amos stor säkerhet och tidigare nämnde Nuha Jatta tillbaka i försvaret bidrog med ett ordentligt lyft med sin brytnings- och passningssäkerhet. 

I andra halvlek drev Tvååker upp tempot och etablerade periodvis ganska betydande tryck, men man kom inte närmare än ett skott i ribbans undersida (svårt förvisso att komma närmare än så). Istället var det LSK:s inhoppare Jesper Zetterlund som skulle få sista ordet. ”Zäta” kom in för duktige Jonathan Liljedahl med en halvtimma kvar av matchen. Redan innan målet hade Zäta i vanlig ordning visat på snabbhet och varit på vippen att rinna igenom flera gånger. I minut 94 av 96 när Tvååker flyttat upp allt de har landade en boll hos JT Kamara på egen planhalva. JT slog en boll upp på fötterna på Zäta vid mittcirkeln som i sin tur slog en boll över till Muhammad Abdallah Hussain på högerkanten. Abdallah drev bollen framåt och serverade bollen tillbaka i sidled till Zäta som slog till på ett och bollen upp i nättaket! Något ologiskt efter Tvååkers anstormning men oj så rättvist att Zäta äntligen fick göra sitt första mål i LSK-tröjan och säkra 3 poäng!

Härnäst väntar ännu en fredagsmatch då serieledande Falkenbergs FF kommer på besök till Skarsjövallen fredagen den 31 maj. Väl mött då!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail