Tillbakablick med Tommy Olofsson: Tågresandets vedermödor

LSK har många långa resor till Skåne och Blekinge i år. Laget väljer att åka buss och det är nog ett klokt val. Tåg känns inte längre som ett alternativ.

Året är 2012, Tor-Arne Fredheim gör sitt första år som tränare i Ljungskile. LSK har mitt i sommaren lottats mot Selånger FK i Svenska cupen. Selånger ligger i Sundsvalls kommun och resa med bil dit är ca 70 mil. LSK bestämmer sig för att  åka tåg dit via Göteborg och Stockholm.

Spelaren Joakim Runnemo berättar:

” När vi satte oss på tåget i Göteborg så ropades det ut i högtalarna att det var ett signalfel i hela södra Sverige. Vi hade 30 minuters marginal i Stockholm där vi skulle byta tåg och hinna hämta maten som vi hade beställt på ett pastaställe”.

Tåget kom in en halvtimma för sent och Tor-Arne Fredheim tar med sig Runnemo (stockholmare och hittar bäst i stan) och beordrar hjälptränaren Olof Engelbrektsson att hålla kvar tåget. Joakim fortsätter:

” Vi var borta max 4 minuter och jag var helt svettig när vi kom tillbaka. Då såg vi tåget åka iväg. Där stod vi 14 portioner mat, som vi fick ge till tågpersonal som hjälpte oss med nya biljetter. Jag hittade en hemlös som fick lite mat”.

Detta gav stora rubriker i kvällstidningarna som bland annat skrev: ”LSK GER MAT TILL HEMLÖSA”. Tåget som spelarna hann med saknade restaurangvagn så när de bytte tåg i Gävle rusade alla spelarna till närmaste kebabställe. De hade 10 minuter på sig innan nästa tåg gick. Alla hann få mat utom en.

Tor-Arne och Joakim hinner fram strax innan matchen skall börja. Matchen , som spelades på Bergåkers IP hade en speciell inramning. Selångers marknad firade 30-års jubileum alldeles intill planen och det var mängder med besökare, 100-tals knallar och ett tivoli. Som om inte detta var nog så hade en vattenspridare gått sönder på arenan och fullständigt dränkt ena planhalvan. Tor-Arne Fredheim berättar:

” Det drabbade oss i första halvlek. Det var dyngsurt och väldigt svårt att skapa nåt mot det målet”.

Halvtidsresultat 0-0. Efter paus anföll LSK på den torra planhalvan. Då blev det klasskillnad på lagen.

Serieledarna i div II Norrland var totalt chanslösa och fick släppa in 6 mål sista halvtimman.

Kan tilläggas att LSK vann med 6-0, Joakim Runnemo gjorde 3 mål och att laget tog flyget hem.

/Tommy Olofsson

 

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail