Till slut satt den!

Segerjubel efter matchen mot Oskarshamn. FOTO: P. Stenbaek.

En synnerligen viktig match för båda lagen spelades under lördagen på Skarsjövallen, mellan LSK och Oskarshamns AIK. Vilket lag kunde ta viktiga poäng i slutstriden av seriespelet?

Första halvleken inleddes med att Oskarshamn var mycket bollförande. Annars var det en händelsefattig inledning med en del misstag från båda håll. I den 19:e minuten kom gästerna igenom och kunde sätta dit 0-1. LSK lyfter sig efter målet och kommer mer framåt. Dock har man svårt att komma till bra avslut – dels av egen förmåga men också genom uppoffrande spel från Oskarshamn. I slutminuten kom så trots allt LSK igenom. Lukas Lindholm Corner avancerade från högerkanten och spelade in bollen som Aulon Bitiqi kunde styra in. 1-1! Ett viktigt och efterlängtat mål precis innan halvtidsvilan.

I andra halvleken satte LSK in högsta växeln. Med teknik, vilka och finnes forcerade man framåt. Det var bara en sak som saknades; mål. Chanser saknades dock inte och om bollen studsat mer rätt så hade vi sett ett ledningsmål för LSK. Tiden rann ut, men till slut klev han fram – matchhjälten Benjamin Arapovic. Den inbytte mittfältaren fick bollen i den 94:e matchminuten, strax utanför straffområdet, och drog till. 2-1! En euforiskt känsla spreds både på planen och på läktaren -ett viktigt och efterlängtat mål som innebar ovärderliga tre poäng! En riktigt stark laginsats!

Stort tack för er som hejade på oss, trodde på oss och stöttade fram oss på plats! Härnäst väntar en ny viktig match när vi gästar Ariana FC nästa lördag 4/11, på Limhamns IP. Väl mött.