Solklar seger mot Eskilsminne

Lukas Lindholm Corner gjorde LSK:s två första mål och spelade fram till det tredje. Arkivfoto: P. Stenbaek.

LSK:s herrlag tog på söndagen emot Eskilsminne i något som väntades bli en tuff uppgift. Det blev det inte. LSK var hetare redan från start och städade av skåningarna med 3-0.

Det spåddes en regnig eftermiddag på Skarsjövallen, men oj vilka förutsättningar vi fick. Närmare 20 grader och sol när matchen blåstes igång. LSK inledde helt annorlunda än i de fyra föregående matcherna och tog kommandot direkt. Duon Jonathan Liljedahl och Lukas Lindholm Corner visade sig snorfarliga redan i upptakten av matchen. Några lägen hade till och med gått om intet när en öppnande passning från Mohammed Abdallah Hussein gav Liljedahl chansen att rycka ner till kortlinjen och servera Lindholm Corner som bara kunde raka in ledningsmålet efter en kvart.

Minuterna som följde var det ytterst nära att bli en repris, men avslutet gick denna gång rakt på målvakten i Eskilsminne. Eskilsminne stack också upp emellanåt och hade bland annat ett skott i insidan stolpen från rutinerade Christian Ljungberg. LSK skulle dock punktera matchen inom loppet av ett par minuter mot slutet av halvleken när bollen först nådde fötterna på Lindholm Corner efter ett motlägg i straffområdet och Lindholm Corner sedan direkt på avspark krigade till sig bollen och serverade JT Kamara som i fritt läge kyligt rullade in bollen. Resten av matchen var sedan mest en transportsträcka, men en mycket rolig och underhållande sådan, full av fart och hyperfarliga målchanser (de flesta signerade LSK, men även ett par-tre stycken riktigt heta för Eskilsminne). Vi var många på läktaren som mer än gärna hade sett matchen pågå någon halvtimma till. Viktigast av allt var att de tre poängen bärgades, vilket gör att vi plötsligt kan titta uppåt i tabellen!

Stort tack till alla LSK:are som hejade fram oss på plats idag! Härnäst väntar bortamatch mot Ängelholms FF nästa helg. Nästa hemmamatch blir derbyt mot FC Trollhättan onsdagen den 8/5 klockan 18.30. Vi ses då!