Huvudtränare för Utsikten

Det ihärdiga regnet smattrar på rutorna när signalerna går fram till huvudtränaren, Stefan Rehn, för Utsiktens BK. Det är två lag med samma poäng i tabellen som möts på söndag och självklart vill vi ha svar på alla frågor inför matchen.

Vad tar du med dig från senaste matchen?

  • Vår senaste match var en ganska jämn tillställning, och ganska tillknäppt. Vi spelade okej men vi har spelat bättre och sämre så att säga. Och de spelade ju för att komma upp till kvalet i superettan så att det var väl ändå en okej match så men jag tycker ändå att det försvarsmässigt ser ganska okej ut och att det har gjort det de senaste matcherna. Vi måste däremot försöka bli lite effektivare framåt, vi är lite uddlösa sista tredjedelen så det jobbar vi lite med.

Hur är stämningen i laget?

  • Jättebra, det finns inget att klaga på. Grabbarna gör det jättebra på träningarna med bra inställning och attityd. Det är ett gott driv i grabbarna trots att det börjar dra ihop sig mot höst. Tittar man ut idag så förstår man att höstrusket är här för att stanna, men det är minst sagt en bra stämning i laget.

Hur ser det ut med skador i laget?

  • Jae… vi har väll haft lite skador i laget, precis som alla andra. Men vi har haft några långtidsskador som inte har kunnat komma tillbaka. Bland annat Robin Jonsson och Adam Rosén som har varit borta och inte kunnat göra en enda minut på planen, och det är två erfaren spelare. De är påväg tillbaka nu men det är ju inte mycket kvar av säsongen tyvärr. Så vi lider lite med att vi har haft en del skador som inte kommit tillbaka. Framför allt för killarna som kämpar med rehab varje dag men som inte får en chans att spela.

Bild från när vi mötte utsikten 2017, bild av M. Norrby

Vad kommer ert fokus ligga på inför matchen?

  • Vi försöker utveckla vår egen idé med hur vi vill spela och få en helhet över hela banan. Som jag sa tidigare så tycker jag att försvarsspelet har blivit mycket bättre se senaste fyra fem matcherna.  Vi är mycket stabilare bakåt och det är någonting vi verkligen har jobbat med. Sen tycker jag att vi måste hålla i vår hunger in i det sista i matcherna, vara mycket aggressivare och offensivare i straffområdet. Vi får inte riktigt utdelning på det spelet som vi alltid har men ja det är bara att jobba vidare på det och det är vart vårt fokus kommer ligga inför matchen.

Vad tror du om matchen nu på söndag?

  • Jag tror att det blir en rätt så fysisk match, alltså om man tittar på Ljungskile så är det inget lätt lag att möta. De är i en jätteform, de gjorde senast en liten plump men den matchen hade kunnat sluta hur som helst alltså. Jag tror att det blir en tuff match och om vi ska få poäng med oss hem måste vi spela riktigt bra och vi måste stå upp i närkampsspelet då det är ett mycket fysiskt lag vi kommer möte.
Stort lycka till och ha en trevlig helg avslutar den trevliga tränaren Stefan Rehn intervjun med och vi tackar för hans medverkan och  önskar detsamma tillbaka innan vi lägger  på luren.
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail