Sebastian Ekholm inför debuten

Sebastian Ekholm får äntligen göra debut. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Det är matchdags i Ettan Södra igen, och det är dags för LSK att släppa fram sin tredje keeper för säsongen. Nyförvärvet från Vänersborgs IF; Sebastian Ekholm är i full träning igen. Det märks också tydligt på träningspassen. Ekholm är aktiv och vaken i sina aktioner, och han är inte rädd att styra backlinjen aktivt och ljudligt. Det är en spelsugen målvakt vi träffar och han ser fram mot att spela sin första seriematch för sin nya klubb, LSK, på söndag.

Dags för match då Sebastian. Vi kan väl konstatera att tack vare skadan har du har haft hyfsat dålig timing på din debutsäsongen?
– Ja, sett ur det perspektivet så har det varit riktigt dålig timing. Tyvärr fick jag en smäll på fingret på en träning. Först verkade det inte vara något mer än en rejäl smäll, men senare på natten förstod jag att det kunde röra sig om att det kunde vara värre, och det var det. Så det blev gips och uppehåll från kollektiva träningar och matcher, säger Sebastian.

Nu är gipset av. Äntligen!
– Skönt. Inte bara att gipset är historia, utan även att jag kan träna för fullt.

Har du kunnat träna på bra trots skada?
– Ja, det tycker jag. När jag inte kunde vara med och köra på med laget så har jag tränat fys. Det har blivit mycket ben och bålträning de senaste veckorna. Men den här veckan har jag kunnat köra på för fullt igen.
Och se där, då kom ett leende också på herr Ekholm.

Nu blir det match på söndag. LSK kliver på bussen som strävar söderut mot Helsingborg
– Det skall verkligen bli kul. Jag ser fram mot matchen, och att få spela för LSK.  Eskilsminne har gjort en bra insats så här långt, och vi vet att det kommer att bli tufft, precis som i alla matcher i den här serien, avslutar Sebastian.

Lycka till #37 och alla ni andra också.

⚽️ Matchstart söndag 28/5, kl: 16.00, på Harlyckans IP.

Anders ”Melker” Antonsson


Nästa hemmamatch:

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail